У Львові знайшли три артилерійські снаряди

10:18 7 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Боєприпаси виявили на вулицях Станційній і Під Голоском.

«Упродовж доби Львівські піротехніки знешкодили небезпечні боєприпаси часів минулих війн», – запевнили сьогодні, 7 червня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС, де також розповіли подробиці:

«6 червня о 09:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Станційній у Львові, біля смітника на відстані 70 метрів від житлового будинку та 50 метрів від вантажної станції «Скнилів» виявлено предмет, ззовні схожий на 75-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Цього ж дня о 16:50 надійшло повідомлення, що на вулиці Під Голоском у Львові під час виконання робіт з проведення каналізації на відстані одного кілометра від житлових будинків виявлено два предмети ззовні схожі на 76-міліметрові артилерійські снаряди часів Другої світової війни. По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення боєприпасів.

Водночас, 6 червня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили три застарілі боєприпаси часів минулих війн. Зокрема – 75-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни, що виявлено під час прогулянки в лісі в селі Оброшино в Пустомитівськоому районі, а також ручну гранату Ф-1 часів минулих війн, виявлену в селі Тамановичі в Мостиськоому районі під час земляних робіт на присадибній ділянці на відстані 50 м від житлового будинку. А на вулиці Прилуцькій у селищі Брюховичі по під час прогулянки на відкритій території на відстані 300 метрів від житлових будинків виявлено протитанкову міну «Т.Мі-43» часів Другої світової війни. Усі знайдені боєприпаси вилучено та знищено у встановленому порядку.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців у жодному разі не рухати підозрілі знахідки. Вони можуть вибухнути, що призведе до Вашого травмування. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів