У Львові змонтували контактну мережу з порушеннями

13:00 8 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/letclub

Контактну мережу на вулиці Руставелі у Львові від її перетину з вулицею Зеленою до площі Петрушевича змонтували з порушенням нормативно-правових актів.

Про це повідомили у вівторок, 8 жовтня, на сторінці спільноти «Львів'яни за електротранспорт» в інтернет-мережі «Facebook».

Депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич розповів подробиці:

«Львівелектротранс» облаштував нарешті контактну мережу на вулиці Руставелі – з моменту закінчення там так званого «капітального ремонту» уже минуло доволі багато часу. Проте облаштування тролейбусної інфраструктури викликає багато питань:

1. Відповідно до нормативних документів, які визначають правила будівництва тролейбусної інфраструктури («Правила експлуатації трамвая і тролейбуса» і ДБН В.2.3-18:2007 «Споруди транспорту. Трамвайні і тролейбусні лінії. Загальні вимоги до проектування»), ширина дорожнього покриття на вулицях і дорогах із тролейбусним рухом має бути не менше семи метрів (за умови відсутності руху іншого транспорту – шість метрів). Тут маємо рух тролейбуса по смузі шириною біля чотирьохх метрів. Це не відповідає нормативам.

2. Правила дорожнього руху кажуть, що смуга руху маршрутних транспортних засобів має бути попутньою до напрямку руху іншого транспорту, жодних вимог її відокремлення від інших смуг немає. Більш того, є нормативний документ, який забороняє утворення так званих «закритих кишень» на автобусних і тролейбусних зупинках (тобто забороняється фізичне відділення бордюрами та інакше) місць для стоянки автобуса чи тролейбуса на зупинці від решти смуг руху.

3. Є певні вимоги до облаштування кінцевих зупинок електротранспорту (наявність «обгінної лінії», місця відстою тролейбусів для ремонту або під час нормованого відпочинку водіїв та інше). Ці вимоги теж проігноровані при прокладанні контактної мережі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів