У Львові здійснюють повірку лічильників на місці експлуатації (+відео)

17:15 3 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Нововведення дозволило суттєво оптимізувати процес проведення повірки.

«У Львові повірку лічильників води проводять на місці експлуатації», – повідомили сьогодні, 3 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«У «Львівводоканалі» періодичну повірку водолічильника здійснюють з використанням переносних повірочних установок або встановлюють новий лічильник з обмінного фонду підприємства. Такі нововведення дозволили суттєво зменшити незручності для споживачів та оптимізувати процес проведення повірки.

Раніше лічильник потрібно було знімати, доставити у лабораторію та знову монтувати, потім очікувати контролера, який встановлював пломбу. Однак, цього року у Львові затвердили нові тарифи, у які включили витрати на повірку лічильників. Відтак, у водоканалі придбали чотири нові повірочні установки та запровадили обмінний фонд водолічильників.

Від квітня за кошти водоканалу повірено близько дев’яти тисяч лічильників води, в тому числі близько 2,5 тисячі лічильників повірили за допомогою переносної установки та дві тисячі лічильників замінено на нові з обмінного фонду підприємства. За словами керівника ЛМКП «Львівводоканал» Валентина Вольського, про повірку лічильників мешканців зараз інформують в телефонному режимі, а з наступного місяця вони отримуватимуть відповідні листи, де вказуватиметься дата приходу до них спеціалістів водоканалу. 

Валентин Вольський також розповів про перевагу такого методу повірки: «Є будинки з дуже старими інженерними мережами. Якщо міняти там лічильники, то може статися аварійна ситуація, необхідно буде перекривати воду. Для того, щоб цього уникнути і надати якісну послугу, ми закупили таке обладнання і виконуємо повірку в квартирах».

Зазвичай, проливні установки застосовують для повірки лічильників у помешканнях з незадовільним станом внутрішньо-квартирної водопровідної системи. Фахівці водоканалу оцінюють ситуацію, і якщо при демонтажі є загроза виникнення аварійної ситуації, що в свою чергу призведе до завдання матеріальних збитків власнику приміщення та співмешканцям будинку – тоді лічильник не знімають, а повіряють на місці.

Якщо ж до лічильника є доступ і труби в задовільному стані – тоді повірка здійснюється шляхом безкоштовної заміни лічильника на новий – повірений. А тендерних торгах, які вібудуться вже завтра, водоканал має купити 6 тис. нових лічильників.

Лічильники води, як і будь-які інші прилади, що мають рухомі механізми, з часом зношуються, що впливає на точність їх показів. Щоб пересвідчитись, чи правильно лічильник «рахує кубометри», необхідно виконувати його повірку з періодичністю один раз на чотири роки.

Водночас на підприємстві наголошують, що безоплатна повірка водолічильників виконується лише для споживачів багатоквартирних будинків. Споживачам (фізичним особам), які проживають у будинках, що перебувають у їх приватній власності, та споживачам – юридичним особам або фізичним особам-підприємцям повірка водолічильників проводиться на платній основі, оскільки у тариф на водопостачання та водовідведення для вказаних категорій споживачів витрати на проведення метрологічної повірки не включені.

Наразі у помешканнях львів’ян встановлено понад 270 тисяч лічильників холодної води та близько 160 тисяч – гарячої».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів