У Львові завершили прийом проектів громадського бюджету

14:45 16 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

15 вересня завершився прийом проектів громадського бюджету 2019-2020 років у Львові.

Про це повідомили в понеділок, 16 вересня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради. Начальник управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Юрій Лукашевський розповів: «Ццьогоріч подано 219 проектів на загальну суму більше 209 мільйонів гривень, що на 60 проектів більше, ніж минулого року.

«Маємо суттєвий зріст активності. Насамперед, це вкотре показує довіру львів’ян до такого інструменту участі, як громадський бюджет Львова, а також реальність отримання фінансування і якість реалізації самих проектів».

«Ці 219 поданих проектів пройдуть процедуру модерації на відповідність Положенню про громадський бюджет м. Львова. Далі всі проекти будуть скеровані до профільних управлінь на експертизу. У першу чергу буде проаналізовано, наскільки реалістичним є кошторис. Якщо все гаразд, то проекти будуть допущені до голосування, яке відбуватиметься від 1 до 15 листопада 2019 року», – поінформували також на порталі депутатів.

Заступник начальника управління «Секретаріат ради», начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Орест Файфурка розповів про розподіл проектів, поданих цього року: «172 малих і 47 великих. Ми бачимо, що вже є здорове співвідношення великих та малих проектів. Зареєстровано 203 авторів. Більшість із них – 110 осіб – це жінки, або 54 відсотків, і 42 відсотки, або 86 осіб – це чоловіки. Бачимо також, що залучені усі вікові категорії, маємо авторів віком і до 25 років, і також старших 65 років. Найбільш активною є категорія від 25 до 35 років».

«Навіть якщо проект відхилений, то в автора буде сім днів для того, щоб внести необхідні зміни та виправлення і піти на подальший розгляд у профільному управлінні Львівської міської ради, який проаналізує проект і кошторис на предмет того, чи можливо його реалізувати впродовж року і за ту суму, яку пропонує автор», – зазначив Орест Файфурка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів