У Львові затвердили програму співфінансування ремонту житлового фонду

16:15 17 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові затвердили програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які списані з балансу комунальних підприємств, у проведенні невідкладного ремонту, капітального ремонту, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках у Львові на 2019−2020 роки.

Про це повідомили в середу, 17 квітня, в прес-службі Львівської міськради. Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк розповіла: «На цей рік на ремонт житлового фонду у міському бюджеті передбачено більше 120 мільйонів гривень. Прийнята програма є важливою для мешканців з огляду на списання житлових будинків, які потребують ремонту, з балансу місцевих радґ».

Ірина Маруняк також зазначила: «Станом на сьогодні продовжується реформа житлово-комунального господарства щодо списання будинків з балансу місцевих рад. У Львові вже списано 2787 будинків – 36% від загальної кількості. Тому мета затвердженої програми – це фінансова підтримка співвласників багатоквартирних будинків, які списані з балансу місцевих рад, у проведенні ремонтних робіт. Програмою визначені напрямки і відсотки співфінансуванняґ3.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також повідомила: «Найперше – це поточний ремонт житлового фонду. У прийнятій Програмі зазначено, що ще з 2015 року у Львові діє програма щодо співфінансування поточного ремонту житлового фонду, згідно з якою 70% вартості ремонтних робіт оплачує місто, а 30% – кошти мешканців. Цю програму ми залишили в дії. На цей рік на поточний ремонт житлового фонду з міського бюджету передбачено 77 мільйонів гривень».

Ірина Маруняк також розповіла: «Далі – капітальний ремонт. Якщо ми говоримо про ремонт аварійних будинків, які визнані аварійними до моменту прийняття ухвали, яка затвердила Програму підтримки власників будинків, то ці будинки ремонтуються 100% за кошти місцевого бюджету. В інших випадках капітальний ремонт елементів будинків проводиться у такому відсотковому відношенні – до 90% кошти з місцевого бюджету і не менше 10% мають бути кошти мешканців».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також поінформували: «Щодо ремонту у будинках, які є пам’ятками архітектури, то співфінансування становитиме до 70% кошти місцевого бюджету (але не більше 499 999 гривень), і не менше 30% кошти мешканців. Також ми співфінансуватимемо капітальні ремонти дахів. Ремонт дахів ми розділили на три групи – у будинках від першого до третього поверхів співфінансування становитиме до 90% вартості робіт фінансує місто і не менше 10% мешканці; у будинках від четвертих до п’ятих поверхів співфінансування становитиме до 85% кошти міста і не менше 15% мешканців; у будинках вище п’ятих поверхів співфінансування становитиме до 70% кошти міста і не менше 30% мешканців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів