У Львові затвердили «Концепцію розвитку громадського транспорту та паркування приватного»

17:45 14 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив у п’ятницю, 14 червня, рішення «Про затвердження Концепції розвитку громадського транспорту та паркування приватного транспорту у Львові».

Про це повідомили в п’ятницю, 14 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Концепція розроблена на основі «Концепції створення впорядкованих паркувальних та пішохідних зон у центральній частині Львова» та з врахуванням принципів «Плану дій з розвитку транспорту у Львові до 2020 року», затверджених також рішеннями виконавчого комітету».

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий доповів на засіданні виконкому: «Концепцією розвитку громадського транспорту передбачено реформування сфери паркування, передбачено будівництво підземних паркінгів, та перехоплюючих паркінгів на в’їзді в місто. Адже це відома європейська практика, коли водії приватних автомобілів не заїжджають в місто, а залишають свої авто при в’їзді в місто, а самі пересідають в громадський транспорт. Тому хочемо реформувати паркування, і це доречно розпочинати робити влітку, коли машин менше».

«Концепцією передбачено виділення на дорогах смуг для громадського транспорту для того, щоб автобуси, трамваї і тролейбуси мали змогу рухатися швидше. Концепція – це попереднє рішення, тобто це як проміжний етап, перед затвердженням «Плану сталої мобільності, який зараз розробляється спільно з німецькими фахівцями «GIZ», – поінформував також Андрій Білий

«У цьому плані буде чітко прописано взаємодію різних видів транспорту, зокрема, як їх усіх пов’язати між собою, щоб забезпечити комфорт як для водіїв, так і для пішоходів. У плані сталої мобільності буде також враховано роботу міської електрички, велорух, паркування, пішохідні зв’язки та інше. І цей ґрунтовний план, підкріплений фінансовими джерелами для його реалізації, буде восени цього року винесено на розгляд сесії», – повідомив також Андрій Білий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів