У Львові закликають підтримати людей з аутизмом

17:00 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові розробили спеціальні наліпки з інформацією про те, як допомогти та підтримати дітей, котрі мають аутизм.

Про це повідомили в середу, 24 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Зокрема, йдеться про часті випадки нерозуміння оточуючих поведінки дітей з аутизмом. Ці наліпки інформують, як правильно діяти, коли поруч є дитина з аутизмом, або ж, якщо на вулиці побачили дитину без супроводу дорослих. Адже, як зазначають фахівці, аутизм впливає на кожну людину по-різному, і хоча його неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і адаптувати людину до соціального життя».

«Наліпка стосується не лише аутизму, а й інформує загалом, що є діти та люди, які потребують особливого ставлення. Організатори закликають усіх людей ознайомитись з інформацією – наліпки будуть розміщені у громадському транспорті міста, щоб не осуджувати таких діток та їхніх батьків, а допомогти й підтримати», – поінформували також у міськраді.

Мати хлопчика з аутизмом Юля Толстих розповіла: «Ми з нашими дітьми часто їздимо у громадському транспорті, й іноді так трапляється, що люди ставляться до нас і до наших дітей з нерозумінням, хочуть якось нас повчати як батьків, які нібито не виховують своїх дітей. Але насправді наші діти трошки інші, мають свої особливості. Бо ж насправді не так важко поставитись толерантно до наших дітей, знаючи, що особливості певної поведінки – не завжди означає невихованість. Коли є скупчення людей або певні незрозумілі ситуації – наші діти починають підстрибувати, махати руками, і це треба розуміти. Наші діти іноді губляться, бо вони імпульсивні, не можуть висловитись у конкретній ситуації. Ми хочемо, щоб люди не були байдужими, якщо помітили, що дитина йде сама і дивно поводиться – краще зайвий раз перепитати, відповісти, за потреби – повідомити поліцію чи відповідні структури».

«Офіційно в Україні, станом на 2019 рік, проживають понад 6,5 тисячі дітей з діагнозом «дитячий аутизм». Це майже 12 дітей на 100 тисяч населення віком до 18 років. У Львові на обліку в обласному дитячому психо-неврологічному диспансері перебуває близько 300 дітей з розладами спектру аутизму», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів