У Львові вже «диспетчеризували» 70 ліфтів

11:35 27 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: jasalas.empowernetwork.com

У Франківському районі міста до кінця року заплановано встановити кнопки виклику майстрів в усіх 333-х.

Як поінформувала сьогодні, 27 листопада, прес-службу міської ради директор ЛКП «Львівсвітло» Марина Строєва, цьогоріч її підприємством вже «диспетчеризовано» 70 ліфтів. Натомість до кінця року заплановано «диспетчеризувати» усі 333 ліфти у Франківському районі.

Усі «диспетчеризовані» ліфти можна відслідковувати на комп’ютері в пункті «Львівсвітло». У кожному ліфті встановлена спеціальна кнопка виклику диспетчера і зв’язок здійснюється он-лайн.

Тобто мешканцю вже не потрібно окремо телефонувати в установи. Бо оператор диспетчерської служби отримує звуковий сигнал та кольорове зображення одразу 17 поломок, які висвічуються також на екрані комп’ютера. 

Директор ЛКП «Львівсвітло» пояснила також: «Після того, як ліфти передані на обслуговування комунального підприємства, значно зменшилася кількість викликів в день. Зараз це в середньому 12 викликів, а на початку було 60».

За словами Марини Строєвої, процес диспетчеризації ліфтів тільки розпочався. Дослівно ж директор ЛКП «Львівсвітло» розповіла з цього приводу:

«Ми почали диспетчеризувати ті, що на нашому балансі, але мають бути диспетчеризовані усі ліфти міста. Диспетчеризація одного ліфта разом з обладнанням та роботами коштує 4,5 тис. грн. Це дуже зручно, немає зайвих викликів диспетчерської аварійної чи механіка. Ми знаємо, що сталось, бо на моніторі все показує». 

Марина Строєва повідомила також: «Через непроплати казначейства підприємство не може приступити до ремонту ліфта на вулиці Пасічній, 88. Вартість капітального ремонту ліфта становить 120 тис. грн. Казначейство не проплачує цих коштів».

За інформацією департаменту фінансової політики ЛМР, на 26 листопада непроплати казначейства складають 69 млн. грн. 5 листопада за рахунками міської ради проплатили тільки 175 тис. грн.

Довідка прес-служби міської ради:

ЛКП «Львівсвітло» прийняло на баланс 957 ліфтів (48%) у Франківському, Шевченківському та частково в Залізничному і Личаківському районах міста.  Загалом у місті 2012 ліфтів, 60% (1165) – вже вичерпали термін експлуатації. 

Кількість ліфтів у будинках комунальної власності по районах: Галицький – 31, Франківський – 333, Залізничний – 305, Шевченківський – 525, Личаківський – 173, Сихівський – 645. Кількість ліфтів, що залишаються на обслуговуванні приватних експлуатуючих організацій: ПП «Компанія «Астра» – 220, ПП «Ліфт-Купе» – 22, ПП «Майстер-Рос» – 196, ПП «Мрія-Ліфт» – 15, ПП «Шифт-ліфт» – 9, ТзОВ «Ліфт-Еко» – 596.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів