У Львові виправили несправедливість щодо однієї категорії дітей загиблих на війні

12:16 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Щорічну одноразову допомогу - 50 тисяч гривень - на навчання та оздоровлення до свого повноліття одержуватимуть діти, які не були зареєстровані на території міста Львова.

Відтепер право на щорічну одноразову допомогу в розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення до свого повноліття можуть отримати також ті діти, які на момент загибелі свого батька чи матері з певних причин не були зареєстровані на території громади. Ці зміни погодили на виконкомі Львівської міськради. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

 

«У поточній редакції право на виплату мають діти загиблих захисників і захисниць України, якщо їхня реєстрація і реєстрація загиблого захисника була на території Львівської громади на момент загибелі. Але в нас виникла ситуація, коли батько проживав у Львові, пішов служити і загинув, а дитинка не була ще на той час зареєстрована у Львові, хоча її мама від народження є корінною львів’янкою і зареєстрована на території міста Львова. Таких випадків є не дуже багато, але ми хочемо виправити цю несправедливість», – пояснив керівник управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя.

Нагадаємо, йдеться про щорічну адресну допомогу на навчання та оздоровлення у розмірі 50 000 гривень дітям загиблих захисників чи захисниць України, дітям осіб з інвалідністю внаслідок війни 1 групи, дітям Героїв Небесної Сотні.

Для отримання допомоги один з батьків або законний представник (опікун) подає заяву до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, що на вул. Пекарській, 41 чи на вул. Ген. Чупринки, 85. Телефон для довідок: 0739628325.

Загалом на цю допомогу впродовж 2023-2024 років з міського бюджету Львова уже скерували понад 30 млн грн (13,9 млн грн – у 2023 році та майже 16,5 млн грн – у 2024 році).

Довідка

Підтримка учасників війни та їх родин – це один з пріоритетів у Львові. Ще з 2016 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, які загинули (пропали безвісти) або померли, та Героїв Небесної Сотні, виплачували матеріальну допомогу до Дня святого Миколая в розмірі 10 тисяч гривень. За цей час допомогу отримали 912 дітей (віком до 18 років або до 23 – якщо навчаються за денною формою у виші).

Також з 2015 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, надавали одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення. За цей час такі виплати отримали 3178 дітей захисників (віком до 18 років у розмірах по 3, 4, 6 та 7 тисяч гривень кожній дитині, залежно від категорій). Заявки на ці програми приймав Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, що діє на вулиці Пекарській, 41.

Наприкінці 2023 року у Львові затвердили нову комплексну програму підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, аби максимально допомогти і підтримати їх. Сюди включили багато різних напрямків: матеріальні виплати, соціально-психологічну допомогу, медичне лікування і відновлення, фінансові ваучери для розвитку бізнесу, допомогу у працевлаштуванні та навчанні, відпочинок і дозвілля тощо. На реалізацію програми у 2024 році місто передбачило понад 480 мільйонів гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів