У Львові виникли 26 пожеж сухої рослинності

11:05 27 серпня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: facebook.com/MNSLVIV

2019 року у Львові виникли 26 пожеж сухої рослинності й сім пожеж на торфовищах.

Про це повідомили у вівторок, 27 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «24 серпня у Львові на відкритій території на вулиці Шевченка, 311 виникла пожежа. Внаслідок пожежі вигорів торф, площею 0,003 га».

«Загалом з початку року в місті облікували 26 пожеж сухої рослинності та сім пожеж на торфовищах. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР вкотре закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву і сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці», – поінформували також у міськраді.

«Пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим небезпечний для здоров’я людини. Необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого і може спричинити лісову пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити не один гектар лісу. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів