У Львові пролунав вибух у багатоповерхівці

15:20 9 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/groups/varta1.official

У понеділок, 9 грудня, між п’ятим і шостим поверхами будинку №172 на вулиці Кульпарківській у Львові пролунав вибух.

Про це повідомили на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Фейсбук», де також опублікували фото з місця події й розповіли, що, за словами пожежників, є один потерпілий з опіками обличчя і рук. Його забрала карета швидкої медичної допомоги.

У Львівській міськраді розповіли, що в житловому будинку №172 на вулиці Кульпарківській продовжують працювати фахівці, які з’ясовують причину вибуху, що призвела до пожежі. Працівники ЛКП обстежать кожну квартиру будинку на наявність тріщин.

Про це повідомив заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак. Він акцентував, що міська влада працює над тим, щоб оперативно виділити кошти на усунення наслідків вибуху.

Зі слів голови Залізничної районної адміністрації Ірини Джурик, зараз небезпеки для мешканців уже немає. Внаслідок події постраждав чоловік, який робив ремонт в сусідній квартирі, – він отримав незначні опіки.

«Вибух і пожежа стались на рівні п’ятогого поверху у підсобному приміщенні. За попередньою інформацією експертів, це вибух бойового пристрою. Зараз на місці події працюють вибухотехніки, які дадуть точний висновок. Була локальна пожежа на сходових клітках – її погасили. Внаслідок вибуху вилетіли всі вікна на сходовій клітці. Загиблих немає. Оперативно будемо робити кошторис на відновлення всіх пошкоджень у під’їзді, і ввечері буде проведено обстеження, чи нема тріщин у квартирах», – розповів заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак,.

Зі слів голови Залізничної районної адміністрації Ірини Джурик внаслідок вибуху постраждав чоловік, який робив ремонт в сусідній квартирі. Він отримав опіки 1-2 ступеня.

«Завдано збитків, бо залито дев’ять поверхів. Зараз працівники ЛКП будуть ходити обстежувати кожну квартиру, чи не трапилось тріщин. Бо це був вибух, від якого сталось загоряння. Небезпеку ліквідовано, мешканці уже розійшлись по своїх квартирах», — зазначила, голова Залізничної районної адміністрації Ірина Джурик.

Як інформував «ЩЛ», рятувальники ліквідовували пожежу в будинку №172 на вулиці Кульпарківській у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів