У Львові встановлюють італійські контейнери

11:42 8 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили, що центр Львова повністю обладнали закритими сміттєвими контейнерами.

У прес-службі Львівської міськради повідомили, що 1 грудня в центрі міста розпочали встановлювати сучасні сміттєві контейнери закритого типу. В повідомленні також зазначено, що ними вже оснащено всі 65 майданчиків у центрі Львова, а закупила їх нова компанія-перевізник «Грінера», яка стала переможцем відповідного конкурсу, проведеного райадміністрацією.

«Замість окремих сміттєвих баків для пластику, скла, паперу та решти відходів встановлюють нові, трьох типів: для скла, вторинної сировини (паперу, пластику, металу) та змішаного сміття. Усі – різного об’єму та кольору», – поінформували також у міськраді.

Як зазначають в компанії-перевізнику, кожен контейнер для змішаних відходів має місткість 3750 літрів, що втричі більше, аніж у тих, які стояли до того. Загалом, нові баки вміщають на 40% більше ТПВ, аніж старі.

Як додають у Галицькій районній адміністрації Львова , нова «закрита» технологія обмежить поширення неприємного запаху містом, а також ускладнить доступ до сміття безпритульних. Загалом компанія «Грінера», придбала 110 змішаних баків, зокрема, 70 – на скло, а 70 – на вторсировину. 

«Ці контейнери – італійські. Таке обладнання Львів закупив першим на території країн Східної Європи», – повідомили також у міськраді.

«Окрім сміттєвих баків, компанія придбала також три одиниці спецтехніки з маніпуляторами стандарту Євро-6. Кожна з них упродовж зміни (вісім годин) обслуговує 150 контейнерів. Загалом компанія інвестувала в Галицький район міста 1,5 млн. євро», – поінформували також у міськраді, де також нагадали: «Наприкінці жовтня цього року виконавчий комітет міськради прийняв рішення про вдосконалення системи збору побутових відходів в центральній частині Львова. Згідно з ним, мінімальний об'єм кожного з трьох типів контейнерів для збору повинен становити два кубічні метри для скла, три кубічні метри для вторсировини та 3,5 кубічні метри для змішаних відходів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів