У Львові встановлять у 2017 році обладнання НАТО для контролю за повітряним простором

17:19 27 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Група експертів Альянсу відвідала Центр управління та оповіщення повітряного командування «Захід».

«Делегація експертів НАТО відвідала Центр управління та оповіщення повітряного командування «Захід», – повідомили сьогодні, 27 липня, в прес-службі міністерства оборони, де також розповіли подробиці:

«Відповідно до програми співпраці з НАТО, Львів відвідала група експертів Альянсу з метою розгляду питань встановлення обладнання для проведення контролю за повітряним простором. Експерти провели консультації у контексті техніко-експлуатаційного дослідження можливостей реалізації Регіональної програми НАТО з безпеки повітряного простору «RASP». Ця система збільшує можливості щодо контролю повітряного простору, перш за все, з метою протидії терористичним актам.

Експерти обговорили завдання та місце Центру управління та оповіщення в системі управління Повітряних Сил Збройних Сил України, ознайомилися з його структурою, результатами діяльності та співпраці з державами-членами НАТО. Також учасники розглянули питання підготовки фахівців для роботи на відповідній системі.

Заступник начальника командного центру Повітряних Сил Збройних Сил України, підполковник Павло Лєвтєров, розповів: «До кінця цього року планується завершити всі узгодження і з наступного року перейти до практичної реалізації системи «RASP» в Україні. Для нас це дуже важливо в контексті наближення до стандартів і процедур НАТО. Наразі в системі контролю за повітряним простором присутні Королівство Норвегія, Республіка Польща і Республіка Туреччина». 

Учасники зустрічі опрацювали технічні умови, необхідні для розгортання обладнання. Керівник Центру управління та оповіщення, підполковник Юрій Красноштан, зазначив: «Дане обладнання планується встановити у 2017 році в Одесі та Львові».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів