У Львові вшанували полеглого військового

15:50 2 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: медіа-група Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

На фасаді школи №45, яку закінчив майор Юрій Кругліков, відкрито пам’ятну меморіальну дошку Герою.

У медіа-групі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного повідомили в п’ятницю, 2 грудня, «Щоденному Львові», що сьогодні відбулося вшанування загиблого під час збройного протистояння на сході держави майора Юрія Круглікова, який закінчив 1999 році цей вищий військовий навчальний заклад за спеціальністю «Автомобілі і автомобільне господарство». На фасаді його рідної школи №45 було також відкрито пам’ятну меморіальну дошку Герою.

Пам'ять воїна, який загинув 2 листопада 2014 року у Старобільському районі на Луганщині, вшанували хвилиною мовчання його родина, учні й вчителі школи №45, товариші та побратими, які разом з ним в числі перших у складі третього батальйону територіальної оборони «Воля» стали на захист України.

Він був кадровим військовим у четвертому поколінні. Вступаючи до академії сухопутних військ, свідомо продовжував родинну традицію. З початком офіцерської служби не шукав легкого шляху, завжди прагнув бути там, де складніше й відповідальніше.

Саме тому 2003 року відбув до Сьєрра-Леоне, де координував зв’язки українського підрозділу з місією ООН. А 2005 року проходив службу у складі українського миротворчого контингенту в Іраку.

Навіть після звільнення з війська працював менеджером повітряного транспорту «Mesopotamia group LLC» у нестабільних країнах – Афганістані і Таджикистані. А коли настав час стати на захист України та її народу, то в числі перших записався до батальйону «Воля». Воював вправно, мужньо, адже інакше не міг.

Директор школи Наталія Мельник наголосила у своєму виступі: «Ми горді з того, що наші випускники по закінченні школи обирають героїчну професію захисника Вітчизни. Понад сорок наших вихованців свого часу пройшли вишкіл у Львівському військово-навчальному закладі. П’ять наших учнів нині навчаються в Національній академії сухопутних військ. І що важливо, ніхто з них не забуває свою школу, з задоволенням приходять, спілкуються зі своїми учителями, учнями. З особливою теплотою зустрічаємо тих, хто приїздить із зони проведення Антитерористичної операції. На жаль, Юрій Кругліков загинув при виконанні бойового завдання. Але пам'ять про нього житиме вічно в наших серцях!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів