У Львові влітку призупинять функціонування частини садочків

23:07 10 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Lvivpost.net

Виконувач обов’язків начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила в середу про те, як відбуватиметься у Львові організація функціонування дошкільних навчальних закладів у літній період.

За інформацією управління освіти ЛМР, впродовж останніх декількох років у літній період у дошкільних навчальних закладах мЛьвова відбувається об’єднання груп або припиняється функціонування закладу на певний час. Виконувач обов’язків начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик зазначила:

«Така ситуація виникла тому, що в літній період (особливо липень – серпень) у дошкільних навчальних закладах суттєво зменшується кількість дітей в групах, оскільки батьки часто забирають дітей на літнє оздоровлення. Враховуючи зменшення кількості дітей у групах та з метою врегулювання відпускного періоду для обслуговуючого та педагогічного персоналу дошкільного закладу, керівники у період з січня до середини травня вивчають ситуацію та проводять опитування серед батьків щодо відвідування їхніми дітьми дошкільних навчальних закладів улітку. 

За умови зменшення кількості дітей у групі, проводиться об’єднання груп або ж якщо у закладі залишається невелика кількість дітей, то припиняється його функціонування на певний час. Окрім того, з метою дотримання вимог безпеки життєдіяльності дітей в літній період, на час проведення ремонтних робіт у дошкільних закладах, а саме: поточний чи/і капітальний ремонт приміщень, майданчиків, систем опалення, водопостачання, ремонт та встановлення технологічного обладнання, проведення благоустрою території та ін., також можливе закриття закладу. 

Необхідно зауважити, що не відбувається масового припинення діяльності дошкільних навчальних закладів: коли один дошкільний навчальний заклад закривається, то в цей період працює інший у цьому ж мікрорайоні. До уваги беруться усі пропозиції та потреби батьківської громади. 

Батькам, які не можуть скористатися відпусткою під час літнього періоду, надаються пропозиції щодо тимчасового відвідування їх дітьми дошкільних закладів у цьому ж мікрорайоні, які не припиняють свою діяльність в цей час.  В разі виникнення проблемних питань, просимо звертатися у відділи освіти та управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Дякуємо батькам за розуміння та співпрацю».

Контактні телефони:

відділ освіти Галицького району – 235-50-45

відділ освіти Залізничного району – 262-37-93

відділ освіти Личаківського району – 276-96-97

відділ освіти Сихівського району – 254-64-49

відділ освіти Франківського району – 237-40-19

відділ освіти Шевченківського району – 252-10-34

управління освіти ДГП ЛМР – 254-60-48

Про це повідомили сьогодні, 10 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів