У Львові відселили мешканців будинку, який втратив стіну

09:48 15 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула ситуацію щодо обвалу флігельної частини нежитлових приміщень приватної форми власності в будинку №7 на вулиці Личаківській.

Про це повідомили в п’ятницю, 15 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Комісія рекомендувала не відновлювати газопостачання і подачу електроенергії до повного обстеження та складання експертного висновку щодо стану будівлі, а також відселити мешканців однієї квартири, які там проживали постійно. Також мерія вимагатиме притягнути до відповідальності власника приміщень, який придбав їх на аукціоні з умовою приведення до належного стану».

Як повідомив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, експертні висновки мають надати сьогодні. Працівники поліції та «Муніципальної варти» забезпечують охорону на території, де трапився обвал, щоб унеможливити доступ туди сторонніх людей», – поінформували також у ЛМР.

Представники комісії заслухали інформацію від голови Галицької районної адміністрації Андрія Зозулі, який розповів: «На вулиці Личаківській, 7 стався обвал флігельної частини нежитлових приміщень приватної форми власності. Нагадаю, що наказом департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР приміщення було визнане аварійним. У 2015 році його викупили через аукціон. Згідно з договором купівлі-продажу, новий власник мав провести роботи з виведення приміщень з аварійного стану. Однак таких робіт він не провів.  Мешканці проживали лише в одній квартирі, а решта — це не житлові приміщення».

Голова Галицької районної адміністрації повідомив також: «Зараз проводиться обстеження стану приміщень. Загрози обвалу будівлі немає. Подачу електроенергії до будівлі відновили. Щодо газопостачання, то зруйновано газову трубу. На місці події працює газова служба. Нам вдалося сконтактувати з власником приміщень, який перебуває за межами Львова. Є розуміння з його боку, і він погоджується здійснити необхідні заходи щодо обстеження і відновлення приміщень. Також маємо розуміння мешканців, яких відселили».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів