У Львові відкриють на вокзалі прикордонний пункт контролю

17:40 13 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

«Укрзалізниця» підготувала вокзал у Львові до відкриття пункту контролю через державний кордон.

Про це повідомили в п’ятницю, 13 вересня, на сайті «Львівської залізниці», де також розповіли подробиці: «Залізничний вокзал у Львові повністю готовий до відкриття на його території пункту контролю через державний кордон. Це значно спростить перетин державного кордону як для громадян України, так і для туристів, які подорожують до нашої країни. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов».

«Керівник компанії нагадав, що комісія за участю представників Міністерства інфраструктури, Державної фіскальної служби, Адміністрації Держприкордонслужби, Львівської ОДА та АТ «Укрзалізниця» вже провела перевірку готовності вокзалу до відкриття зазначеного пункту. Найближчим часом це питання буде ініційоване перед Кабінетом Міністрів України», – поінформували також на сайті «Львівської залізниці».
Євген Кравцов також зазначив: «Уже сьогодні львівський вокзал – один з найбільших хабів у сполученні з Європою. Через цей вокзал поїзди курсують до Польщі, Болгарії, Австрії та Словаччини. У перспективі ми плануємо відновити залізничне сполучення з Німеччиною. Спрощення процедур в’їзду та виїзду сприятиме розвитку туристичного потенціалу нашої країни, зближенню країни з Європейським союзом та росту ВВП».

«Починаючи з грудня 2016 року, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, в електропоїздах Інтерсіті+ проводиться експеримент щодо проходження митного контролю під час руху поїздів між станціями Львів і Мостиська-2. Завдяки цьому в ході експерименту час перебування в дорозі поїздів Інтерсіті+ «Київ-Львів-Перемишль був скорочений. Це сприяло зростанню попиту на перевезення цими поїздами», – повідомили також на сайті «Львівської залізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів