У Львові відкрили Центр із надання послуг «Open Space»

15:05 11 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У понеділок, 11 червня, на вулиці Івана Франка, 157 у Львові відкрили Центр з надання послуг у сфері ДРАЦС європейського зразка «Open Space». Участь у відкритті взяв міністр юстиції України Павло Петренко.

Про це повідомили в понеділок, 11 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «На базі цього Центру зібрано найбільш популярні послуги, які надаються відділеннями реєстрації актів цивільного стану на Львівщині. За спрощеною процедурою реєструватимуть малюків, подаватимуть документи на одруження, зміну імені та прізвища, повторну видачу документів».

Міністр юстиції України Павло Петренко запевнив: «Відкриття цього центру – це стандарт, який передбачає швидкість, відсутність бюрократії і комфорт для кожного громадянина. У цьому відкритому офісі немає можливості десь закритися і вимагати хабар, створювати перепони у видачі документів. Будь-яка послуга, яка надається в «Open Space», повинна тривати від трьох до 30 хвилин. До прикладу, сьогоднішня повторна видача свідоцтва про одруження тривала три хвилини».

Павло Петренко доповнив: «Також тут ви маєте доступ до оплати послуг. Раніше, у старих офісах міністерства юстиції, ти брав квитанцію, йшов і шукав відповідний банк, платив і повертався, як мінімум двічі, до державного службовця. Це було некомфортно для клієнтів, які користувалися цими послугами».

Міністр також зазначив: «У нас зараз амбітна ціль, щоб такі «OpenSpace з’явилися по всій Україні. Така ініціатива працює у Києві, Одесі, Львові, на черзі Вінниці, Ужгород, Херсон, Суми, Чернігів. Фактично, думаю що до наступного року ми покриємо всю Україну. Це буде хороший тренд, і я погоджуюся з міським головою, що ми передамо вже ці сервіси місцевим громадам з новою якістю, щоб місцеві громади органічно надавали ці послуги своїм мешканцям за високими європейськими стандартами. У Львові це перший такий центр, але, я думаю, залежно від потоку громадян, є можливість відкривати і наступні сервісні центри в інших районах Львова. Такий центр в середньому в день обслуговує 100-150 клієнтів»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів