У Львові відкрили ще один Центр надання адмінпослуг

18:12 18 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Відтепер мешканці Шевченківського району більшість послуг зможуть отримати «на місці».

«Львівська міська рада спрощує життя мешканців. Тепер всі послуги можна отримати «на місці». Для мешканців Шевченківського району відкрили і сьогодні освятили новий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) на вулиці Хвильового, 14а», – повідомили сьогодні, 18 квітня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Подати звернення, записатись на прийом до посадовця, подати заяву на отримання адміністративної послуги та отримати її результат – все це доступно у новому офісі ЦНАП. Начальник адміністративно-господарського управління Львівської міської ради Валентина Бартошик розповіла:

«Цей Центр надання адміністративних послуг знаходиться між житловими будинками, і досить близько від нього до зупинок транспорту (зокрема, до зупинки «Балатон»). Особливістю цього офісу є те, що ми протестуємо на ньому навігацію  для слабозорих – розроблено відповідні мемосхеми і поставлено відповідне ознакування.

Електронна система керування чергою має відповідну кнопочку, що дозволяє зареєструватися людині з особливими потребами, і адміністратор, відповідно до інструкції, запрошує цю людину і працює з нею. Такі нововведення розробляємо і для інших ЦНАПів Львова.

Також центр, як і всі інші, обладнаний для людей, які пересуваються на візках. Офіс є світлим, просторим, є побутові зручності, вільний доступ до інтернету. Центр працює п’ять днів  і на сьогодні – у режимі близько 80 відвідувачів щодня».

Окрім того, збільшився перелік послуг, які можна отримати в ЦНАП. Зокрема, мешканці можуть звернутися за послугами: Львівської міської ради та її структурних підрозділів (в тому числі і документів дозвільного характеру); Державної міграційної служби (оформлення та видача паспорта громадянина України, вклейка фотокартки при досягненні 25- та 45-річного віку, реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян); Державної реєстраційної служби (реєстрація речових прав, реєстрація юридичних осіб та СПД тощо); Держгеокадастру Львівської області; Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області (подача декларації про початок виконання підготовчих робіт, будівельних робіт, про готовність об’єкта до експлуатації); Держгірпромнагляду (реєстрація великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів тощо).

Площа новоствореного офісу – 170 квадратних метрів. Створено  умови для людей з особливими потребами. Зокрема, офіс обладнаний електронною системою керування чергою та навігацією для слабозорих.

«Послуги міграційної служби є найзатребуванішими, –зазначає Валентина Бартошик, –оскільки  кожне друге звернення – щодо прописки-виписки.  Натомість найменш затребувана послуга – запис на прийом. Також у Шевченківському районі планують відкрити ще один ЦНАП – у Рясному. Наразі шукають відповідне приміщення».

Наступні центри відкриють вже у травні цього року на вул. І. Виговського (Залізничний район) та на вулиці Генерала Чупринки (Франківський район). Останній не буде схожим на інші центри і матиме більший перелік послуг.

Центр надання адміністративних послуг, що на вулиці Хвильового, 14а поділений на функціональні зони: рецепція («Інформаційна довідка»), де можна отримати бланк заяви, інформаційну картку адміністративної послуги з переліком документів, зареєструватись в електронній системі керування чергою; зала очікування та написання заяв; дитячий куточок; дві операційні зали.

«Цей центр створений для того, щоб управляти і допомагати тим, хто сюди звертається, – зазначив під час освячення отець Юрій Сас. – Надіємось, що працівники  своєю працею  плідно робитимуть  добро для своїх ближніх».

Також Валентина Бартошик зауважила, що є проблема з кадрами, тому зараз оголошено конкурс на підбір персоналу і запрошують молодих людей на стажування. Конкурс оголошено на 20 вакансій для двох офісів.

Ухвалою Львівської міської ради №3318 від 15 травня 2014 року утворено Центр надання адміністративних послуг Львова, який знаходиться у приміщенні Ратуші на площі Ринок, 1, а також шість територіальних підрозділів у кожному районі міста.  За перший квартал 2016 року Центр надання адміністративних послуг Львова та його територіальні підрозділи відвідало 49 449 мешканців.

Зокрема, ЦНАП на вулиці. Левицького, 67 прийняв 8 680 відвідувачів, а ЦНАП на проспекті Червоної Калини, 72А – 8180. За цей час прийнято 40 274 заяв на отримання адміністративних послуг, які надає Львівська міська рада, та 4 885 заяв на отримання адміністративних послуг, які надаються Державними органами влади.

ЦНАП на проспекті Червоної Калини, 72а прийняв 2 659 звернень щодо отримання адміністративних послуг, суб’єктом надання яких є Державна реєстраційна служба та 141 звернення за адміністративними послугами, суб’єктом надання яких є Державна міграційна служба. У ЦНАП на вулиці Левицького, 67 прийнято 76 адміністративних послуг, суб’єктом надання яких є Державна міграційна служба.

Центром надання адміністративних послуг Львова було прийнято платних адміністративних послуг на суму   241 373, 97 гривень. Упродовж трьох місяців 2016 року видано 5 900 результатів адміністративних послуг та скеровано 3710 смс повідомлень.

На особистий прийом до міського голови записано 102 мешканця, а на особистий прийом до керівництва Львівської міської ради – 525.  Інформаційна довідка Центру надання адміністративних послуг Львова впродовж перших трьох місяців року надала 3582 телефонні консультації. 

Львів – місто, у якому реалізовується надзвичайно інноваційний проект в Україні – ID-картка львів’янина. Насамперед надана можливість скористатись цією послугою львів’янам-учасникам АТО. Від початку року у ЦНАП Львова із заявою щодо виготовлення ID-картки звернулись 890 учасників АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів