У Львові відбулося представлення нового очільника обласного управління поліції

19:45 13 грудня 2016 р.

Фото до новини

Валерій Середа запевнив: «Головною оцінкою моєї роботи буде оцінка громади, яка повинна почувати себе безпечно і на вулиці, і в домівці».

Про це пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 13 грудня, заступник голови Національної поліції України й начальник її головного слідчого управління Олександр Вакуленко представив особовому складу Львівського обласного управління поліції, керівництву Львівщини та представникам громадськості нового начальника Львівського обласного управління поліції поліції – генерала поліції третього рангу Валерія Середу. Зокрема, на його представленні були присутні голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, міський голова Львова Андрій Садовий, керівники правоохоронних відомств та представники громадських організацій. 

У вступному слові Олександр Вакуленко подякував попередньому керівнику поліції Львівщини полковнику поліції Дмитру Загарії за роботу й запевнив, звертаючись до нього: «Ви прийняли Львівську область у непростий час, коли потрібно було відновлювати довіру до міліції, у час реформ, переатестації працівників. Я дякую Вам за організацію роботи і сподіваюсь, що цей досвід Ви застосуєте на новій посаді та поширите по всій Україні». 

Своєю чергою, полковник Дмитро Загарія подякувати всім присутнім за спільну роботу й запевнив: «Я ще раз переконався, що без громадськості і без активних її представників рухатися вперед неможливо. Сподіваюсь, що на новій посаді ми збережемо з вами зв'язок і усе, що ми разом започаткували буде розвиватись, а Львівщина буде в авангарді позитивних змін». 

Представляючи Валерія Середу, Олександр Вакуленко зазначив: «Потрібно рухатись вперед, змінювати підходи до роботи, залучати фахівців, які могли б впроваджувати нові стандарти роботи».

Натомість новий начальник Львівського обласного управління поліції теж подякував Дмитру Загарії за те, що, за його словами, «він вистояв ці два з половиною роки і показав, що міліція-поліція не є такою вже поганою, що ми можемо співпрацювати з громадськістю, розкривати злочини та адекватно реагувати на виклики». Валерій Середа також запевнив: «Головною оцінкою моєї роботи буде оцінка громади, яка повинна почувати себе безпечно і на вулиці, і в домівці».

Після представлення новий очільник поліції Львівщини відповів на усі запитання журналістів. Про це повідомили сьогодні, 13 грудня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також поінформували, що Валерій В'ячеславович Середа народився 28 вересня 1968 року в Городку Львівської області, в 1975-1985 роках навчався у львівській середній школі №8. У 1985-1987 роках він служив в армії, в 1985-1992 роках навчався у Львівському політехнічному інституті за спеціальністю «Автомобільні шляхи», а в 1995-1999 роках – у Львівському національному університеті імені Івана Франка за спеціальністю «Правознавство».

Із вересня 1991 року до листопада 2015 року проходив службу в органах внутрішніх справ. За час служби в органах внутрішніх справ обіймав посади начальницького складу в підрозділах громадської безпеки УМВС України у Львівській області та УМВС України на Львівській залізниці, підрозділах роботи з персоналом та кадрового забезпечення УМВС України у Львівській області та проректора з кадрового забезпечення та міжнародних зв’язків, першого проректора з навчально-методичної та наукової роботи, ректора Львівського державного університету внутрішніх справ. У грудні 2014 року Валерію Середі присвоїли спеціальне звання «генерал-майор міліції», а в жовтні 2016 року – в порядку переатестування – спеціальне звання «генерал поліції третього рангу».

Поєднує службу із науково-педагогічною діяльністю. У квітні 2011 року йому був присуджений науковий ступінь кандидата юридичних наук за спеціальністю адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право», у січні 2013-го – вчене звання доцента, у червні 2015-го – науковий ступінь доктора юридичних наук за спеціальністю «адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право».

Брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті  незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на території Донецької та Луганської областей, учасник бойових дій; Голова громадського об’єднання «Асоціація учасників АТО Львівщини».

Як інформував «ЩЛ», керівника поліції Львівщини перевели до Києва – Дмитро Загарія очолив новостворене управління з питань протидії корупції та проведення люстрації НПУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів