У Львові відбулося громадське слухання проекту детального плану території

16:05 16 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Палаці культури імені Гната Хоткевича відбулося громадське слухання проекту детального плану території у районі вулиць Хмельницького, Промислової, Равської, Діаманда й Нафтової у Львові.

Про це повідомили у вівторок, 16 квітня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Цей ДПТ розроблений на замовлення управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради, на підставі Рішення виконкому Львівської міської ради №931 від 22 серпня 2018 року. Замовником його є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР».

«Під час громадського слухання представники розробника проекту – ДП ДІПМ «Містопроект» Ігор Крупа та Микола Лопушанський –презентували  містобудівну документацію. У проекті опрацьовано планувальне рішення щодо використання та забудови території  орієнтовною площею вісім гектарів. Більшість території, а саме територія колишнього «ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод», перебуває в занедбаному стані, виробнича діяльність призупинена, окремі корпуси роздані під оренду», – поінформували також на порталі депутатів.

«Відповідно до ДПТ, його автори на цій території  пропонують розмістити громадську та житлову забудову. У зоні ділової, громадської діяльності місцевого значення передбачають спорудити офісний центр, влаштувати комплекс «Апартамент-готель», у зоні квартирної житлової забудови спорудити будинки від чотирьох до 12 поверхів. Планується також облагородити територію, реконструювати інженерні мережі, провести озеленення, влаштувати підземні гаражі», – розповіли також на порталі депутатів.

«Представник забудовника – будівельної компанії «РІЕЛ» Ігор Гуменчук –наголосив, що забудовник намагатиметься перетворити нині депресивний район на територію, комфортну для проживання. Зокрема, він планує збудувати тут школу на 720  місць і дошкільний навчальний заклад для потреб мешканців цього мікрорайону. Далі мешканці прилеглих територій взяли активну участь в обговоренні. Вони запитували авторів проекту та представника забудовника, як забудова цієї території впливатиме на будинки, розташовані на цій території зараз і яким понад сто років, як вона буде узгоджуватися із реконструкцією вулиці Богдана Хмельницького, намір розпочати яку повідомляє міська влада, тощо», – повідомили також на порталі депутатів.

«У результаті надійшли такі пропозиції від учасників громадських слухань – перед винесенням проекту цього детального плану території на затвердження виконавчого комітету ЛМР зробити обстеження існуючих будинків на предмет того, чи вони витримають забудову, а також виготовити СЕО (Стратегічну екологічну оцінку) території. На завершення слухань завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Дзвенислава Челепіс повідомила, що письмові зауваження та пропозиції до проекту детального плану території можна подавати до 1 травня 2019 року включно до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР через Центри надання адміністративних послуг або як електронне звернення», – поінформували також на порталі депутатів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів