У Львові в колишньому Бернардинському монастирі відкололась стіна. Як рятуватимуть будівлю

17:57 11 липня 2024 р.

Фото до новини

У будівлі Центрального державного історичного архіву - пам’ятці архітектури національного значення, що на пл. Соборній, 3а, відколовся фрагмент стіни. Відтак, сьогодні на місці провели виїзне засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС.

Так, інститут «Полоніка» разом з комунальними службами міста допоможе провести першочергові роботи з виведення елементів будівлі з аварійного стану. Йдеться, зокрема, про укріплення частини стіни. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Водночас за рішенням комісії з питань ТЕБ і НС, з міського бюджету виділять 700 тис. грн - на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реставраційних (протиаварійних) робіт та проведення експертизи проєкту.  Також проведуть геологічні та інженерні дослідження будівлі.

«За попередніми даними інженерів-конструкторів, однією з причин обвалу фрагмента стіни є  пошкодження конструкції стіни внаслідок нерівномірних осідань фундаментів. І власне інженерні дослідження допоможуть нам це з’ясувати», - пояснили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

Додамо, Центральний державний історичний архів належить до сфери управління Державної архівної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів