У Львові тимчасово відселять мешканців аварійного будинку

11:20 11 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Виконавчий комітет ЛМР затвердив граничні суми на оренду житла та матеріальну допомогу мешканцям будинку №2 на вулиці Хімічній.

Про це повідомили в понеділок, 11 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР було прийнято рішення «Про тимчасове відселення мешканців в будинку №2 на вулиці Хімічна у Львові». Як доповів Владислав Іванов, начальник управління житлового господарства ЛМР, цим рішенням пропонується встановити граничні суми на оплату оренди житла, а також граничні суми на матеріальну допомогу.

«1 листопада виконавчий комітет прийняв рішення «Про затвердження порядку оренди житла або надання матеріальної допомоги для тимчасового проживання мешканцям під час проведення першочергових протиаварійних робіт капітального ремонту будинку № 2 на вулиці Хімічній». Відповідно мешканцям будинку на вул. Хімічна, 2 пропонується два варіанти на відселення – або оренда житла, або матеріальна допомога на тимчасове проживання під час ремонтних робіт», – поінформували також у ЛМР.

В.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець прокоментував: «Мешканці знають, що їх мають відселити. З ними неодноразово проводилися зустрічі. Для цього ми затвердили процедуру, відповідно до чинного законодавства. Відселення відбуватиметься шляхом укладення договорів оренди з відповідними орендодавцями житла, або мешканці самі відселяються, а ми виплачуємо їм матеріальну допомогу. Домівки вже шукали. Для цього місто найняло ріелторську фірму, яка спільно з мешканцями шукала житло. Беремо середньоринкові ціни, які підтверджені документами.

Олександр Одинець також розповів: «За час відселення першочергово будуть проведені протиаварійні ремонтні роботи у будинку щодо стримання руйнування фасадної стіни, укріплення фундаменту, стяжка стін, а тоді капітальний ремонт. Упродовж восьми місяців плануємо завершити усі роботи, щоб люди могли повернутися у свої домівки. Місто робить все можливе, щоб цей період був максимально комфортний».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів