У Львові триває забудова на відстані кількох сантиметрів від вікон приватної оселі (відео)

12:20 21 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: pohlyad.com

Правоохоронці розповідають, що тривають слідчі дії і вони намагаються з’ясувати власника незаконної забудови.

«У Львові на вулиці Снопківській, 18 невідомий забудовник без відповідних дозволів і документів вже півтора року проводить будівництво десятиповерхового будинку», – повідомили сьогодні, 21 січня, на соціальному порталі, де також розповіли подробиці:

«Стіна багатоповерхівки зведена на відстані лише кількох сантиметрів від вікон приватного будинку львів’янина Ігоря Танічкевича. Як результат, житлові кімнати перетворилися на справжній льох.

«Електрична проводка, яка є в стінах, зруйнована і відновити її вже неможливо, доведеться повністю переробляти, – розповів пан Ігор. – Коли заходиш сюди з вулиці, нормально дихати дуже важко, а на стінах великі тріщини. Недовго, щоб все це рухнуло».

«Прокуратурою Львівської області здійснюється процесуальне керівництво по кримінальному провадженні за фактом самовільного захоплення та незаконного будівництва об’єкта, пошкодження майна громадянина Танічкевича», – заявив Василь Гайворон, прокурор прокуратури Львівської області. На даний момент правоохоронці розповідають, що тривають слідчі дії і вони намагаються з’ясувати власника незаконної забудови.

«Декларація видана на одну фірму, підготовчі роботи проводить інша фірма, будівельні роботи – ще одна, а в загальному документи оформляють на четверту. Знайти кінці важко, бо немає одного цілісного власника, щоб ускладнити перевірки контролюючих органів», – підкреслив член Асоціації платників податків Роман Скіра.

А заступник начальника Львівського обласного управління Василь Кресняк розповів: «Як правило, всі такі забудовники мають обсяги доходів за минулий рік менше 20 мільйонів. А ми знаємо, що згідно із рішенням уряду, діє мораторій на перевірку суб’єктів господарської діяльності, обсяги яких не перевищують 20 мільйонів гривень». На думку фахівців, внесені народними депутатами зміни до законодавства так би мовити спростили життя власникам незаконних забудов. Зараз, щоб провести перевірку будівництва, потрібне рішення суду, а на це можуть піти роки судових засідань. Тільки у Львові зафіксовано близько сотні незаконних забудов».

Про це повідомили сьогодні, 21 січня, на соціальному порталі «Страйк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів