У Львові створили цього року 157 ОСББ

12:20 23 серпня 2019 р.

Фото до новини

У 2019 році у Львові були створені 157 об’єднань співвласників – у 2,5 разів більше, аніж за аналогічний період минулого року.

Відтак, станом на початок серпня, у Львові – 1344 ОСББ у 1442 будинках. У 2018 році за аналогічний період часу були створені 60 об’єднань –  більш ніж у 2,5 рази менше, аніж у 2019.

Цьогоріч лідером за створенням ОСББ є Шевченківський район Львова, – там утворили 43 об’єднання. Натомість, найменший показник у Галицькому районі – 12 ОСББ із початку року.

50 будинків скористалися програмою компенсації заходів з енергозбереження «Теплий дім» та очікують відшкодування після завершення робіт. А з 1 січня 2019 року усі житлові будинки повинні бути списані з балансу комунальних підприємств.

До цього часу мешканці мають визначитися, хто управлятиме їхнім будинком і надаватиме послуги з обслуговування (прибирання сходових кліток, прибирання території біля будинку, вивезення сміття, ремонт та ін.). Варіантів є декілька – створити ОСББ, взяти будинок на самообслуговування або ж укласти договір з управляючою компанією.

Начальник відділу супроводу ОСББ Львівської міськради Сергій Солтис зазначив: «ОСББ – на мій погляд, найкращий варіант, яким чином можна згуртувати людей. Це дає можливість контролювати, як розподілятимуться ресурси, хто саме надаватиме ті чи інші послуги. Варто зауважити, що для ОСББ діють державна підтримка енергозбереження, міська програма енергозбереження, а також програми ремонту житлового фонду», –

Про це повідомили в п’ятницю, 23 серпня, у Львівській міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів