У Львові стартував пілотний проект реформи харчування військових (відео, оновлено)

21:55 19 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Курсантів академії сухопутних військ годують копченими реберцями.

«У Львові стартував пілотний проект реформи харчування Збройних Сил України. Майже 250 видів продуктів, обслуговування у форматі «шведського столу» і меню, яке є не в кожному ресторані. Відтепер так харчуються курсанти Львівської академії сухопутних військ. Там стартував пілотний проект реформи харчування ЗСУ. Його мета – щоб перловку, як страшний сон, забули у всій армії. Кавуни та дині, копчені реберця і печені овочі, кілька видів салатів, супи та борщі. Так сьогодні виглядає обід для двох тисяч львівських курсантів Академії сухопутних військ», – повідомили сьогодні, 19 вересня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».Своєю чергою, на телевізійному «5 каналі» розповіли в суботу: «Фуршет по-армійськи: перші та другі страви на вибір, салати, фрукти та навіть десерти. Курсанти Львівської академії Сухопутних військ одними з перших відчули на собі експеримент з реформи системи армійського харчування. Сніданок, обід та вечерю для курсантів та працівників академії уже третій день готують за стандартами НАТО – простим українцям це нагадує «олл-інклюзів» у єгипетських чи турецьких готелях».

Про це повідомили сьогодні, 19 вересня, на телевізійному «5 каналі». Натомість у прес-службі міністерства оборони України розповіли в суботу:

«19 вересня, під час робочої поїздки до Львівського гарнізону, міністр оборони Степан Полторак перевірив хід експерименту з харчування, що стартував в Академії Сухопутних військ. Керівник війського відомства повідомив: «Ми змінюємо підходи до забезпечення військовослужбовців. Одним із аспектів реформи забезпечення якраз і є покращення харчування. Сподіваюся, вже за рік усі частини Збройних Сил України будуть харчуватися за таким принципом».

Нагадаємо, пілотний проект з харчування стартував 16 вересня на базі кількох військових підрозділів. Суть експерименту – вдосконалити якість харчування, враховуючи світові практики.

Варто відзначити, за встановленими нормами, до раціону харчування бійців входило близько 30 продуктів, а за вдосконаленим меню – їх більше 200. Це дає змогу урізноманітнити меню та надати право вибору страв військовослужбовцям.

Під час перебування у їдальні, де саме проходив обід курсантів, міністр оборони зазначив, що добова вартість харчування не змінилася: «Вона, як і раніше, лишається в межах 58-59 гривень, проте, забравши складову посередників, на ці ж кошти можна годувати бійця якісно та головне – смачно».

Степан Полторактакож зазначив: «Переконаний, кожен боєць і на передовій, і в тилу, заслуговує на достойне забезпечення: якісну форму, смачний обід. Запуск цього пілотного проекту – результат величезної роботи працівників Міноборони та Волонтерського десанту».

Після опрацювання пілотного проекту будуть ухвалені відповідні рішення щодо організації нової системи харчування в масштабі всіх Збройних Сил. А вже ближче до січня 2016 року, в рамках експерименту почнуть харчувати за новими стандартами не лише у пункті постійної дислокації військової частини, але й на полігонах та в зоні проведення АТО».

Про це повідомили сьогодні, 19 вересня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів