У Львові спотворили будинок, де жив Іван Франко

13:34 27 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міської ради

За даними управління охорони історичного середовища ЛМР, черговий вандалізм скоєно тими ж, хто поруйнували квартири на вулицях Вірменській і Зеленій.

Як повідомила сьогодні, 27 листопада, прес-службі міської ради начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, у Львові власники квартири на в будинку на вулиці Крушельницької, 25, в якому жив Іван Франко й котрий є пам’яткою архітектури місцевого значення, самовільно вибили у ньому вікна та встановили двоє сходів. Дослівно ж Лілія Онищенко розповіла з цього приводу:

«Під час огляду у другій половині жовтня наші працівники виявили два вибиті вікна. Тоді ж роботи ми зупинили.

25 жовтня ми звернулись до прокуратури Галицького району, міської міліції та інспекції держархбудконтолю. Сподівались також, що правоохоронні органи допоможуть нам встановити особу власника.

Однак відповіді від жодної структури так і не отримали. 25 листопада надіслали повторне звернення до міської міліції. Вчора ввечері виявили ще одне вибите вікно та 2 сходів».

За словами начальника управління охорони історичного середовища ЛМР, його співробітникам вдалось встановити особу власників: «Це ті ж власники, які поруйнували квартири на вулиці Вірменській, 30 та вулиці Зеленій, 63».

Ліля Онищенко інформує також, що справа стосовно самовільних робіт на вулиці Вірменській, 30 вже в суді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів