У Львові щомісячні муніципальні субсидії отримують близько 800 сімей

16:55 19 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: news.if.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, окремі групи городян, які отримують державну житлову субсидію, можуть претендувати й на отримання муніципальної , яку відшкодовують за рахунок коштів міського бюджету.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 19 листопада, «Щоденному Львову»:

«Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє мешканцям, що окремі групи львів’ян, які отримують державну житлову субсидію, можуть претендувати й на отримання муніципальної субсидії, яку відшкодовують за рахунок коштів міського бюджету Львова. Муніципальні субсидії призначають мешканцям Львова, згідно з рішенням виконавчого комітету від 01.03.2002 №080 «Про заходи щодо соціального захисту окремих категорій громадян» (зі змінами і доповненнями).

Виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин зазначив також: «Муніципальні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначаються для покриття обов‘язкового відсотка платежу, який необхідно сплатити заявникам після призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, що фінансуються з Державного бюджету України. Слід нагадати, що з 1 жовтня поточного року набули чинності урядові зміни до порядку призначення державних житлових субсидій, зокрема в частині впровадження нового механізму розрахунку обов'язкового відсотка платежу, який тепер розраховуватиметься індивідуально для сім’ї, залежно від доходів, а не як було до цього, коли був фіксований обов’язковий відсоток платежу».

Право на муніципальну субсидію мають такі категорії громадян: 

ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди війни УПА; 

малолітні політичні в'язні сталінських концтаборів;

вдови політичних в'язнів, інвалідів війни УПА, учасників бойових дій УПА; 

сім'ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів; 

інваліди по зору 1 та 2 груп; 

одинокі непрацюючі інваліди 1 або 2 груп загального захворювання та 3 групи, які мають заключення психіатричних медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

Виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин також зауважив: «Для призначення муніципальної субсидії львів’янам, які можуть претендувати на цей вид допомоги, необхідно звернутись у «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати: заяву встановленої форми, документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.). Загалом же з січня по листопад 2014 року призначено понад 1,4 тис. сімей муніципальну субсидію на загальну суму понад 1,1 млн. грн».

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «он-лайн» та дізнатись більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

Галицький (вул. Ф. Ліста, 5): тел.: 261-44-50;

Личаківський (вул. Театральна, 10): тел.: 235-71-62;

Залізничний (вул. І. Виговського, 34): тел.: 295-82-28;

Франківський (вул. Генерала Т. Чупринки, 85): тел.: 237-50-81 ;

Шевченківський (вул. В. Липинського, 11): тел.: 252-28-40;

Сихівський (просп. Червоної Калини, 66): тел.: 254-64-80.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів