У Львові розпочався Шведсько-український бізнес-форум з енергоефективності і чистих технологій

17:55 6 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, шведські експерти й компанії, представники влади і комунальних підприємств Львова, а також міжнародних фінансових організацій зібрались, аби поглибити ділову співпрацю між обома країнами.

У прес-службі ЛМР повідомили у четвер «Щоденному Львову», що в приміщенні Будинку вчених розпочався Шведсько-український бізнес-форум з енергоефективності і чистих технологій. У повідомленні також конкретизують:

«Сьогодні у приміщенні Будинку вчених розпочався Шведсько-український бізнес-форум з енергоефективності і чистих технологій. Шведські експерти та компанії, представники влади і комунальних підприємств Львова, а також міжнародних фінансових організацій зібрались, аби поглибити ділову співпрацю між обома країнами. 

З цієї нагоди у Львові вперше побував Надзвичайний і повноважний посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат, який звернувся до присутніх з вітальним словом:

«Я все ще з великим оптимізмом дивлюсь на майбутнє України. Потенціал величезний, але щоб відкрити його, потрібні широкі й швидкі реформи. Серед секторів, які найнагальніше потребують цього, – сектор енергетики. Енерговитрати в Україні настільки високі, що вона просто не може собі такого дозволити. Мені щоразу просто хочеться плакати, коли в будівлях стає надто тепло і люди починають відчиняти вікна.

Швеція дуже хотіла б бути партнером України у питанні реформування енергетичного сектору. Ми самі пройшли довгий шлях у цьому. Так, біоенергетика сьогодні у Швеції є більшим джерелом енергії, ніж, наприклад, нафта. 50% енергії отримуємо з відновлюваних джерел».

Окрім цього, за словами Андреаса фон Бекерата, Швеція є добрим партнером для України не лише, бо може поділитись досвідом, а ще й тому, що підтримує її в реалізації реформ з енергоефективності фінансово. Надзвичайний і повноважний посол Королівства Швеція в Україні додав: «Щороку ми надаємо близько 25 млн євро на підтримку реформування. Значну частину цих коштів вкладаємо в покращення стану довкілля в Україні».

Сьогодні у стінах Будинку вчених говорять про:

шведські рішення у сфері енергетики й довкілля, які можуть бути корисними для Львова;

місцеві потреби і запити для поліпшення енергозбереження, енергоефективності та захисту навколишнього середовища;

ідею сучасного енергетично-екологічного центру у Львові;

фінансові інструменти для впровадження проектів у сфері чистих технологій та енергоефективності.

Увечері, після закінчення заходу, відбудеться концерт шведської музики, під орудою шведсько-українського диригента Іллі Ступіля. Організатори Форуму – посольство Швеції в Україні і Шведська торгова та інвестиційна рада, спільно з Львівською міською радою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів