У Львові розпочали евакуацію покинутих автомобілів

17:24 12 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Працівники управління безпеки міста розпочали евакуацію покинутих автомобілів, які порушують правила благоустрою та заважають руху.

З ініціативи заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, відбулася нарада за участі голів районних адміністрацій та патрульної поліції міста. Керівники районів провели обстеження підпорядкованої їм території та зафіксували кількість і місцезнаходження покинутих авто в місті.

Виявлено, що на вулицях Львова – 67 таких транспортних засобів. За результатами наради, було прийнято рішення про необхідність евакуації цих автомобілів та скерування відповідних листів-повідомлень їхнім власникам.

Як зазначив начальник управління безпеки міста Юрій Діль, інспектори надсилатимуть запити власникам авто, які роками стоять у дворах, біля під’їздів, на тротуарах, іноді — без реєстраційних номерних знаків. А також евакуйовуватимуть та переноситимуть їх на спецмайданчики.

Юрій Діль зазначив: «На спеціалізованому майданчику автівки перебуватимуть орієнтовно до року, а вже опісля вирішуватимемо, що робити з ними далі: утилізовувати чи оцінювати й продавати. Так далі бути не може. Згідно із заявами адміністрацій, таких автомобілів є майже 70, а згідно зі зверненнями громадян, які надходять до нас в управління безпеки міста, – близько 400. Але на їхньому місці могло б бути щось інше – чи то клумба, чи то дитяча гірка».

У разі звернення власника після евакуації до управління безпеки міста на нього чекатимуть штраф за адмінправопорушення – 255 гривень, штраф за послуги евакуатора – 720 гривень, і штраф за перебування на штрафмайданчику – 144 гривень за добу впродовж першого тижня, опісля – по 24 гривень за добу.

За словами представника управління безпеки міста Богдана Мільяра, процедура відбуватиметься відповідно до статті 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка визначає перелік обставин для евакуації транспортних засобів. Згідно з ним, інспектори з паркування мають законне право приймати рішення про евакуацію автівок, що перешкоджають руху, на арештмайданчик.

Про це повідомили в понеділок, 12 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів