У Львові протестують проти будівництва навпроти школи торгового комплексу

16:14 8 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як пояснив депутат міської ради Іван Лещишин, «добро» дали обранці до неї попередньої каденції.

У сквері перед школою №98 на вулиці Трильовського, 12 у Сихівському районі Львова хочуть збудувати чотириповерховий торгово-розважальний комплекс, проте мешканці прилеглих будинків проти цього. Про це інформуєсьогодні, 8 травня, кореспондент »Вголосу».

Учора там відбулися збори мешканців, які виступають проти забудови. Як розповіла »Вголосу» сихівчанка пані Наталя, орендаторами ділянки під будівництво є власники місцевого кафе-бару.

Жінка скаржиться: «Власник кафе-бару «Тераса» хоче захопити практично половину цього скверику та збудувати тут чотирьохповерховий торговий центр. На цокольному поверсі буде кафе-бар, на першому – супермаркет, де будуть продукти, алкоголь, тютюн. На інших – офісні приміщення. Ми протестуємо проти цього будівництва. Тут ж єдине місце, куди ми можемо вийти з дітьми, аби вони покаталися на велосипедах, самокатах, роликах, просто погратися. В цьому скверику завжди збирається багато людей: молодь, діти, так і старші люди. Також тут поруч розташована школа, тому шум від майбутнього кафе-бару може заважати навчальному процесу».

Зараз невдоволені мешканці району збирають підписи під заявою в прокуратуру. Пані Наталя. Зазначила також: «У людей, які хочуть тут будувати, є договір оренди земельної ділянки до 2020 року, вони мають всі затверджені документи, дозволи. Але ми не дозволимо це будівництво. Ми вже підготували заяву в прокуратуру, копія якої піде в міськраду, в нашу районну адміністрацію, в Держархбудконтроль, аби вони перевірили законність цих всіх документів».

Як пояснив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» по цьому окрузі Іван Лещишин, «добро» на це будівництво дали депутати попередньої каденції. Депутат зазначив: «Треба подякувати попередній каденції депутатів міськради, яка власне наробила багато подібного по всьому Львову, що тепер «Свобода» мусить розгрібати. Ми розуміємо, як робилися всі дозволи на будівництво. Але ми зараз створили з людьми ініціативну групу, збираємо підписи. Далі ми звертатимемось у всі абсолютно інстанції, аби призупинити, а в подальшому – відмінити будівництво. Хай переносять його, хай шукають інше місце».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів