У Львові презентували всеукраїнську громадську організацію, яка створить Палату експертів

15:04 26 листопада 2020 р.

Фото до новини

Громадська організація, яка об’єднує аграріїв, підприємців та профспілки, - «Конгрес українських громад «Заради майбутнього» представляє інтереси понад 5,5 млн українських громадян. А найближчим часом до неї планують долучити інші громадські об’єднання, зокрема лікарські та наукові.


Відео: Львівський пресклуб

- Конгрес українських громад «Заради майбутнього» є позаполітичною організацією з власною передісторією, – розповів Олександр Вуйцік, виконавчий директор організації, під час пресконференції у Львівському пресклубі. –  Сьогодні Конгрес формує свої регіональні представництва в усій Україні, розпочинаючи зі Львова.

Про це пише DailyLviv.

Він зазначив, що Конгрес має на меті впливати на державну політику, виходячи з інтересів суспільства:

- Волевиявлення народу ми бачили на Майдані 2013-2014 років. Але цих дій виявилось недостатньо. Потрібна заміна цілої політичної системи в Україні. Лунають заклики до перезаснування Української держави, прийняття нової Конституції. Проте наш Конгрес стоїть на інших засадах.

За словами Олександра Вуйціка, важелі правління мають бути в руках народу - так, як передбачено в тексті Конституції України. Нині ж народ опинився, по суті, в ролі «вболівальника на трибуні», який спостерігає за футбольним матчем. А справжніми учасниками гри є політичні партії і проєкти – бо саме вони «копають м’яч» – тобто, здійснюють державну політику в Україні.

- Ми ж представляємо інтереси понад п'яти мільйонів українців, – наголосив виконавчий директор КУГ. – По суті, конгрес є наймасовішою громадською організацією: це аграрні спільноти, підприємці та члени профспілок. У публічному просторі Конгрес вперше з'явився 7-го листопада на круглому столі у Києві, де розглядали законопроєкт  про статус міста Києва як столиці України. Завдяки нашій роботі і співпраці з науковими установами, законопроєкт, який просувала партія монобільшості, і який мав суттєві юридичні недоліки, відправили на доопрацювання. Таким чином ми показали одразу, як можемо впливати на державну політику, суспільну думку, – сказав Олександр Вуйцік.  

Він також розповів, що Конгрес у своєму складі створює експертну палату і апелює до тісної співпраці з інтелектуальними елітами.

- Бо ми розуміємо, що зміни  державі не можуть відбутися, якщо вони не будуть опиратися на розум, знання. Ми говоримо про створення нашої національної еліти. Для цього потрібно наших науковців «витягувати» в реальні процеси, які відбуваються у державі. І така співпраця у нас є, –  наголосив Олександр Вуйцік.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів