У Львові представили проект нового порядку подання й розгляду петицій

16:15 22 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Львові відбулося представлення та обговорення проекту ухвали «Про затвердження порядку подання та розгляду електронних петицій у Львові».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Представлення відбулося у рамках консультацій із громадськістю, які тривають від 13 до 31 серпня. Ініціатором їх виступило управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, яке підготувало проект ухвали».

Начальник відділу зовнішніх зв’язків та правового забезпечення управління «Секретаріат ради» ЛМР Петро Качараба зазначив: «У підготовленому проекті ухвали ЛМР містяться пропозиції щодо вдосконалення «Тимчасового порядку подання та розгляду електронних петицій», затвердженого ухвалою ЛМР №1371 від 26 грудня 2016 року. Зараз назріла необхідність вдосконалити цей механізм, враховуючи нові норми чинного законодавства, а також Статуту територіальної громади Львова».

Петро Качараба окреслив основні новели, які пропонують у проекті ухвали: «Новели стосуються, насамперед, змісту петицій. Зокрема, у новому положенні передбачається, що е-петиції мають торкатися питань, які є виключно в компетенції ЛМР».

«Для прикладу, часто у петиціях, які стосувалися громадського транспорту, люди зверталися щодо вирішення проблем маршрутів, підпорядкованих Львівській ОДА, маршрутів з тризначними номерами. Оскільки міська рада не має повноважень заставити цих перевізників працювати якісніше, може лише звернутися до них, то такі петиції не будуть братися до розгляду», – зазначив Петро Качараба.

«Ще один суттєвий пункт – петиція не може містити ім’я фізичної особи або найменування юридичної особи приватного права без її на це згоди, назви торгових марок, посилання на сторонні веб-ресурси, за винятком офіційних сайтів ЛМР.

«Крім того, е-петиція не може містити лайливих слів, прямих образ. Також передбачено, що петиція не може стосуватися обрання або звільнення посадової особи ЛМР та інших структурних підрозділів, які їй підпорядковані», – повідомив начальник відділу зовнішніх зв’язків та правового забезпечення управління «Секретаріат ради» ЛМР.

«Передбачається можливість внесення технічних правок до проектів ухвал про розгляд е-петицій. Адже часто буває, що петиції сформульовані неграмотно, містять орфографічні помилки. Але ці технічні правки не повинні змінювати суті питання», – розповів Петро Качараба.

«Щодо реалізації електронної петиції, то обов’язково має бути передбачено спосіб і строки вирішення питання, а також розмір бюджетних призначень, необхідних для вирішення питання. Проектом ухвали пропонується й вдосконалення механізму реалізації петицій. Він передбачає, що у підготовці дорожньої карти реалізації петиції обов’язково має брати участь її автор. А презентувати дорожню карту пропонується на засіданнях профільних постійних комісій ЛМР», – повідомив начальник відділу зовнішніх зв’язків та правового забезпечення управління «Секретаріат ради» ЛМР.

«За словами в. о. начальника управління «Секретаріат ради», начальника відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Ореста Файфурки, є чітка тенденція щодо збільшення кількості поданих петицій та кількості петицій, що набирають необхідну кількість голосів. У середньому в місяць може бути 20-30 е-петицій. Часто петиції стосуються покращення благоустрою у місті, ремонту доріг, екології та транспорту», – поінформували також на порталі депутатів.

«Завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Дзвенислава Челепіс зазначила, що зауваження та пропозиції можна подавати через Центри надання адміністративних послуг або як електронне звернення до 31 серпня 2019 року. Телефон для довідок – (032) 2 975 763», – повідомили також на порталі депутатів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів