У Львові потужно модернізують очисні споруди, – Садовий

15:00 7 жовтня 2016 р.

Міський голова Львова запевнив: «У п’ятницю ми підписали фінальну угоду щодо потужної модернізації наших очисних споруд».

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 7 жовтня: «У Львові буде реалізовано великий проект з модернізації очисних споруд. Сьогодні в рамках екооруму відбулося підписання угод-гарантій між містом, ЄБРР та НЕФКО».

А міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що реалізація цього проекту дозволить отримувати власну електроенергію. Дослівно ж він заявив: «У п’ятницю ми підписали фінальну угоду щодо потужної модернізації наших очисних споруд. На цей момент вже багато чого зроблено силами водоканалу – це і початок заміни гідрозатворів, і очистка систем. Наступний крок – це проект будівництва сучасного біогазового заводу, який фінансуватиметься з коштів Європейського банку реконструкції та розвитку, ряду європейських фундації та коштів місцевого бюджету.

Андрій Садовий також пообіцяв: «Така інвестиція дозволить нам отримувати власну електроенергію. Вироблена електроенергія покриє 30% усіх потреб Водоканалу. Так це працює в європейських містах».

Міський голова Львова запевнив також: «За аналогічним принципом ми вирішимо і ще одну нагальну проблему міста – сміття. Саме нова угода з Європейським інвестиційним банком передбачає проект рекультивації та закриття старого сміттєзвалища і будівництво нового сміттєпереробного заводу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів