У Львові планують відкрити шостий дитячий будинок сімейного типу

11:10 14 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради шукає батьків-вихователів для шостого у Львові дитячого будинку сімейного типу, який планують відкрити у 2019 році.

Про це повідомили в четвер, 14 березня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менше п’ятьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних. Батьки-вихователі — особи, які беруть на виховання та спільне проживання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування».

«Метою створення дитячого будинку сімейного типу є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку», – поінформували також у ЛМР.

«Держава призначає сім’ї соціальну допомогу на утримання кожної дитини та забезпечення батькам-вихователям. Перевага дитячого будинку сімейного типу серед інших форм сімейного виховання полягає в тому, що є можливість влаштувати на виховання та спільне проживання цілі родинні групи, не роз’єднюючи братів та сестер. За сім’єю закріплюється соціальний працівник, який здійснює соціальне супроводження», – повідомили також у ЛМР.

У міському управлінні «Служба у справах дітей» зазначили: «Якщо Ви бажаєте стати батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу, просимо звертатись за адресою: Львів, площа Ринок, 1, управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, кабінети №523 та №524. Контактний телефон: (032) 235-40-40».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів