У Львові півтори години шукали на автовокзалі вибуховий пристрій (відео)

17:35 15 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mvs.gov.ua

Як повідомляє у вівторок відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, тепер правоохоронці розшукують псевдомінера.


Відео: tvzikua

Як повідомила сьогодні, 15 липня, «Щоденному Львову», прес-служба міської ради, у вівторок о 12.45 невідома особа повідомила на  телефон «102» чергового Львівського міського відділу ГУ МВС України у Львівській області про здійснення теракту у м. Львові у будівлі «Автовокзал» (вул. Стрийська, 109). Вимог, виконання яких могло б відвернути теракт, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій…», у складі 47 осіб та 15 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Із будівель Автовокзалу виведено близько 200 осіб, з них 30 осіб персоналу Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України, разом з кінологом, провели обстеження приміщень та прилеглої території стадіону.

Вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 14.35. За фактом події проводиться дослідча перевірка.

Натомість вівторок відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС інформує сьогодні, 15 липня, в повідомленні «Львівські правоохоронці розшукують зловмисника, який повідомив про «замінування» автовокзалу «Львів»:

«Львівські правоохоронці проводять заходи з метою встановлення особи чоловіка, який, здійснив неправдиве повідомлення про замінування автовокзалу «Львів».

У Львові, 15 липня близько 13:00 на оперативний номер «102» надійшло повідомлення від адміністратора автовокзалу «Львів, про те, що до них зателефонував невідомий чоловік та повідомив про замінування автовокзалу «Львів», що знаходиться на вулиці Стрийській, 109. Жодних вимог анонім не висував.

На місці події працювали представники слідчо-оперативної групи міліції, вибухотехніки та експерти НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області, а також представники інших служб, котрі після ретельної перевірки приміщень та прилеглої території автостанції  вибухових пристроїв не виявили. З автовокзалу було евакуйовано близько 300 людей.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Правоохоронці проводять слідчо-оперативні заходи з метою встановлення особи аноніма, який повідомив про замінування стадіону».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів