У Львові пільги з оплати за ЖКП отримують більше 3,2 тисячі багатодітних сімей

10:36 11 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: chornobaj.ck.ua

Про це інформує сьогодні, 11 листопада, прес-служба міської ради.

Як повідомили її в управління соціального захисту Львівської міської ради, станом на листопад у ньому обліковано більше 3,2 тис. багатодітних сімей.

Відтак прес-служба міської ради нагадує, що, відповідно до статті 1 Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що багатодітна сім’я – це сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.

Головний спеціаліст відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Василь Трущак уточнює: «Важливо доповнити, що до складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років». 

Управління соціального захисту Львівської міської ради нагадує також, що відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», сім’я, яка належить до категорії багатодітних, має право на такі пільги на оплату житлово-комунальних послуг, які відшкодовують з коштів державного бюджету. А саме:

50% знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. м. загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), а додатково – 10,5 кв.м. на сім'ю);

50% знижка плати за користування комунальними послугами у межах норм, визначених законодавством (площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), а додатково – 10,5 кв. метра на сім'ю);

50% вартості абонентної плати від затверджених тарифів за користування квартирним телефоном, позачергове встановлення квартирних телефонів.

Прес-служба міської ради нагадує також, що записатися на прийом в «єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна отримати на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

Галицький (вул. Ференца Ліста, 5): 261-44-50;

Личаківський (вул. Театральна, 10): 235-71-62;

Залізничний (вул. Івана Виговського, 34): 295-82-28;

Франківський (вул. Генерала Тараса Чупринки, 85): 237-50-81;

Шевченківський (вул. В'ячеслава Липинського, 11): 252-28-40;

Сихівський (просп. Червоної Калини, 66): 254-64-80.

Яу повідомляв «ЩЛ», львів’яни з інвалідністю І та ІІ груп по зору отримують пільги при оплаті за ЖКП.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів