У Львові пікетували міськраду – вимагали вирішити проблему смороду в місті (відео)

14:44 11 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Активісти принесли зі собою в середу клітку зі скунсом, на яку прикріпили плакат із написом «Навіть я не можу жити в такому смороді».


Відео: dyvys.info

Захілна інформаційна корпорація розповідає в сьогодні, 11 червня, в повідомленні «У Львові активісти в протигазах і зі скунсом вимагали зупинити сморід у місті»:

«Сьогодні, 11 червня, кілька десятків активістів прийшли з пікетом під стіни Львівської міськради з вимогою вирішити проблему смороду у місті, яка дедалі більше турбує львів’ян. Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Пікетувальники у масках і протигазах тримали плакати з написами: «Європейському місту – європейський запах», «Ми не можемо жити в такому смороді» тощо. Крім того, вони принесли клітку зі скунсом, на яку теж прикріпили плакат «Навіть я не можу жити в такому смороді».

Активіст «Екологічного опору» Орест Залипський пояснив: «Вимагаємо від міської ради, щоб припинився сморід. Хочемо, щоб перевірили «Львівводоканал», куди всі львівські підприємства зливають свої відходи».

Відтак, протестувальники попрямували до міського голови Львова Андрія Садового зі зверненням, у якому вимагають «вплинути на ситуацію, знайти винних та зупинити незаконні скиди, що призводять до нестерпного смороду в місті». Мер Львова відповів активістам, що ситуація зі смородом – комплексна проблема.

«Якщо ми просто припинимо діяльність підприємств, від цього постраждають тисячі львів’ян… Підприємства, які мають виробництво, повинні очищати свої стоки, що потрапляють до міської каналізації. Але деякі підприємства цього не роблять і стоки потрапляють неочищеними до каналізаційної мережі. Це стосується заводів «Ензим», Львівської броварні», – зазначив він.

За словами Андрія Садового, основними чинниками смороду є неочищення стоків цілим рядом підприємств, зношеність каналізаційної мережі, а також те, що частина Львова досі лишається неканалізованою. Відтак, міський голова запропонував активістам наступного тижня прийти на зустріч із фахівцями, щоб обговорити цю проблему».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів