У Львові підприємці ремонтують військову техніку власним коштом (відео)

18:47 10 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

У Львові на приватній території стоїть вже восьмий рік військова техніка, яку не можна ні списати, ні віддати волонтерам на запчастини. Приватні підприємці вирішили самотужки її ремонтувати.

«У Львові підприємці ремонтують за власний кошт техніку для АТО», – повідомив сьогодні, 10 березня, «Телеканал новин «24», конкретизуючи при цьому:

«У Львові на приватній території стоїть вже восьмий рік військова техніка, яку не можна ні списати, ні віддати волонтерам на запчастини. Приватні підприємці вирішили самотужки її ремонтувати.

Техніка раритетна – у когось поржавілий кузов, хтось давно уже без двигуна, «ЗІЛи» мають дірки у кабіні, а «УАЗи» у напівтемряві нагадують кадри із фільму жахів. Але всі вони, не зважаючи на стан, можуть отримати друге життя.

Вся ця техніка зараз знаходиться на приватній території. Ще 8 років тому тут був військторг – структура, яка колись належала до Міноборони.

Територію продали, а техніку залишили. У військторзі інформацію про арешт майна підтверджують, кажуть – за борги. 

На початку 21-го століття військторг став збитковим і перейшов на самоокупність. Тепер велич структури пройшла, а в спадок залишилися десятки зруйнованих будівель і техніка.

Не на камеру у військторзі зізнаються – раді б позбутися майна, та Міноборони не поспішає. Міністерство ж запевняє, що техніка у них не є на балансі.

Зараз просто неба у Львові гниє 18 одиниць військової техніки. Автомайстри, що ремонтують техніку на схід, кажуть – списати все це на брухт гріх. А віддати її волонтерам у військторзі не можуть.

Є ще інша сторона медалі. У будь-який момент у гаражно-ремонтному підприємстві можуть виставити всі ці машини за межі своєї території. Тож без охорони та укриття вся ця гора автівок стане ще більшим непотребом, а згодом – ласим шматком для шукачів брухту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів