У Львові отруїлися чадним газом 115 людей

12:30 12 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Львівська міська рада вкотре закликає дотримуватися правил безпеки користування газовим та пічним опаленням, й не легковажити своїм здоров’ям та життям.

Про це повідомили в четвер, 12 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що цього року у Львові трапилися 54 випадки отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 115 людей (у тому числі – 35 дітей). На жаль, восьмеро людей загинули.

Майже усі випадки (52 з 54) трапились через провину мешканців – неуважність, герметичність вікон та вхідних дверей і відсутність при цьому провітрювачів, недотримання елементарних правил безпеки. Відтак, фахівці вкотре наголошують, що основна вимога, щоб не сталося біди, – це притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Як інформував «ЩЛ»,11 грудня близько 21:35 у квартирі будинку №26 на вулиці Скорини у отруїлися чадним газом троє людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів