У Львові оснащуватимуть будинки вузлами комерційного обліку води

18:00 12 грудня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: lviv.vgorode.ua

У Львові затвердили «Програму оснащення житлових будинків Львова вузлами комерційного обліку гарячої та холодної води».

Про це повідомили в четвер, 12 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що сесія ЛМР прийняла ухвалу «Про затвердження Програми оснащення житлових будинків Львова вузлами комерційного обліку гарячої та холодної води». Відтак, відповідно до прийнятої ухвали, департамент житлового господарства та інфраструктури при формуванні міських бюджетів Львова має пропонувати міській раді виділення коштів на оснащення житлових будинків Львова вузлами комерційного обліку гарячої та холодної води.

Керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець пояснив: «22 червня 2017 року Верховною Радою України прийнято закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Цим законом передбачено обов’язкове обладнання усіх будівель, що приєднані до зовнішніх мереж гарячого водопостачання та зовнішніх водопровідних мереж, будинковими вузлами обліку гарячої та холодної води».

«Законом також передбачено, що саме такі вузли обліку будуть використовуватися для комерційного обліку відповідних комунальних послуг і розрахунків за надані комунальні послуги (постачання гарячої і питної води. Крім того, органи місцевого самоврядування, згідно із затвердженими відповідно до законодавства програмами, можуть приймати рішення про виділення коштів з місцевого бюджету на оснащення вузлами комерційного обліку будівель, які на день набрання чинності цим законом були приєднані до зовнішніх інженерних мереж. Зважаючи на це, департаментом житлового господарства та інфраструктури спільно з ЛМКП «Львівтеплоенерго», ЛКП «Залізничнетеплоенерго» і ЛМКП «Львівводоканал» розроблено Програму оснащення житлових будинків Львова вузлами комерційного обліку гарячої і холодної води», – поінформував також Олександр Одинець.

Як повідомляв «ЩЛ», виконком Львівської міськради відхилив проект багатоповерхівки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів