У Львові обвалився карниз будинку

16:22 18 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Ігоря Зінкевича в інтернет-мережі «Facebook»

Мешканці будинку №14 на вулиці Шолом-Алейхема вимагають терміново вжити заходів.

Мешканці будинку №14 на вулиці Шолом-Алейхема повідомили в п’ятницю, 18 листопада, що сьогодні близько 12 обвалився його карниз, уламки якого та елементи металевих конструкцій впали на пішохідну частину. Вони також нагадали, що в грудні 2015 року під час проведення управлінням охорони історичного середовища Львівської міськради й Німецьким товариством міжнародного співробітництва («GIZ») огляду їх будинку було встановлено, що стан даху та відповідно дахових дерев'яних конструкцій – у незадовільному стані, а покриття куполу та водовідведення з його покриття – аварійне, наслідком чого є руйнація горищного перекриття з ліпним декором актового залу та замокання межової стіни третього та другого поверхів будинку.

Зокрема, товариство «GIZ» надало у тому звіті перелік рекомендацій для виведення будівлі з аварійного стану, оскільки такий стан є небезпечний для життя людей. А 17 березня 2016 року комісією працівників ЛКП «Центральне» було складено акт про те, що будинок №12 перебуває у технічно незадовільному стані, перекриття на його третьму поверсі обвалилось, що призводить до затікання та сирості будинку.

Відтак, мешканці будинку №14 на вулиці Шолом-Алейхема констатують – оскільки він перебуває в аварійному стані, то потребує невідкладного ремонту, реставрації, реконструкції та переобладнання. В іншому разі будівля може бути втрачена як пам'ятка архутектури й матеріальна цінність, а також зруйнувати будівлю будинку №14, яка має суміжну стіну з будинком №12, та потерпає від руйнації останнього.

Мешканці вулиці Шолом-Алейхема додали до свого повідомлення фотофіксацію інциденту, аварійного стану будинків №12 та №14, а також заключення ЛМР, «GIZ» управління охорони історичного середовища ЛМР і ЛКП «Центральне», відтак, вимагають терміново вжити заходів щодо ліквідаціїї аварійного стану споруди. Вони такод попередили: «В іншому випадку це може призвести до трагічних наслідків, оскільки ця вулиця з інтенсивним пішохідним та транспортним рухом від Краківського ринку до центральної історичної частини міста».

Звернення мешканціі будинку №14 на вулиці Шолом-Алейхема опублікував сьогодні, 18 листопада, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів