У Львові обмежуватимуть швидкість руху в 34-х місцях концентрації ДТП

19:53 13 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

На засіданні міської комісії вирішили також облаштовувати пішохідні переходи, встановлювати турнікети, проводити реконструкцію світлофорних об’єктів тощо.

«Сьогодні, 13 квітня, на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху говорили про місця концентрації ДТП: аналізували причини та заходи зі зниження аварійності на окремих ділянках львівських доріг», – повідомили сьогодні, 13 квітня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Для мінімізації місць ДТП було прийнято рішення обмежувати швидкість руху, облаштовувати пішохідні переходи, встановлювати турнікети, проводити реконструкцію світлофорних об’єктів тощо. За словами спеціаліста управління транспорту та зв’язку ЛМР Костянтина Баранюка, у Львові офіційно визнано 34 місця концентрації ДТП.

Як він пояснив, місце концентрації ДТП визначається протягом кількох років. Костянтин Баранюк зазначив: «Тобто, це має бути певна кількість ДТП впродовж року, або двох чи трьох років. Якщо є якесь визначене місце концентрації ДТП, і там зараз не відбувається нічого, то з контролю воно зніметься аж через три роки». 

У Львові зараз є 15 таких місць, де ДТП вже не стаються – на вулицях Виговського,100, Кульчицької, Сихівській, 17, проспекті Червоної Калини, на вулицях Сихівській, Стрийській, Максимовича, Пасічній, Ярошинської, Кульпарківській, Перфецького, Науковій (7а, 30), Стрийській, Володимира Великого, Тролейбусній, Липинського, Замарстинівській, Липинського (54), Промисловій, Мазепи (16-18) та Орлика, на проспекті Чорновола й вулиці Хімічній

Натомість, у Львові можна виокремити п’ять місць з достатньо високою концентрацією ДТП – на вулицях Городоцькій (159-165), Науковій – Стрийській – Хуторівка, на перехресті проспекту Чорновола й вулиці Липинського, проспекту Червоної Калини й вулиць Хуторівка та Чукаріна та вулиць Виговського й Любінської. Для зниження аварійності на засіданні комісії було прийнято рішення обмежити рух швидкості зі всіх боків на під’їзді до кільця Чорновола-Липинського.

Костянтин Баранюк зазначив: «По Любінській-Виговського систематики немає, там, зазвичай, з різних боків вночі їдуть на великій швидкості, тобто порушують водії. Реконструкція світлофорного об’єкта там проведена. Єдине, що тут ще можна зробити – це встановити камери відеоспостереження». 

На вулиці Городоцькій біля Привокзального ринку та на перехресті вулиць Наукової, Стрийської й Хуторівка прийнято рішення про встановлення додаткової турнікетної огорожі. Також у Львові є дев’ять нововиявлених місць концентрації дорожньо-транспортних пригод – на вулицях Личаківській, 1, 31 та 63-64), Городоцькій (132 та 76-81),  Кульпарківській -  Окружній – Антоновича, Сихівській (2-4), проспекті Червоної Калини (76-80 та  57-57а).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів