У Львові обговорили перспективи Франківського району

10:00 19 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові відбулося публічне обговорення щодо перспективного розвитку Франківського району, до якого долучились ключові стейкхолдери, теоретики та практики у сфері архітектури, урбаністики та транспорту.

Про це повідомили у вівторок, 19 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли, що, зокрема, на зустрічі обговорили питання покращення транспортної ситуації у районі, формування громадських просторів та створення зручних пішохідних зв’язків.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив:  «Ми провели аналіз, та розуміємо, що це щільно населена та зелена частина міста. Тут є низка громадських будівель та сформована ще в радянські часи смуга будов і важливих інфраструктурних об'єктів. Перед нами постає ряд важливих питань щодо покращення пішохідних зв'язків та організації громадських просторів. Зокрема, особливої уваги потребує розгляд питання трамвайного мосту та можливості заміни застарілої інфраструктури 1970-х років».

Під час обговорення розглянули доцільність реконструкції мосту та трамвайної колії на вулиці Княгині Ольги. Експерт з мобільності «Львівавтодору» Павло Сирватка пояснив:  «Питання стосується того, чи варто нам реконструювати трамвайну колію на мосту, який невідомо скільки зможе ще існувати, чи варто витратити більше коштів, аби модернізувати весь шлях загалом».

Під час дискусії обговорили також питання організації площі та торгівельного громадського центру перед універмагом «Львів». Відтак, до дискусії долучились архітектори, підприємці та жителі району, що дозволило всебічно розглянути питання. Думки учасників обговорення будуть враховані при створені плану перспективного розвитку Франківського району.

Як інформував «ЩЛ», у Львові відбудеться підсумковий «Форум відповідальних людей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів