У Львові невідомі спалили два туристичні автобуси

14:42 28 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.lviv.ua

Директор АТП №14631 заявив у понеділок: «Це підпал, однозначно. Пожежники, які прибули на місце, теж зробили такі усні висновки».

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації повідомляє в понеділок, що сьогодні, 28 квітня о 01.27 виникла пожежа на вулиці Пластовій, 10 у Личаківському районі Львові на території ВАТ «Львівське АТП-14631». Потерпілих немає, однак вогнем знищено двоповерховий автобус «Neoplan» і пошкоджено двоповерховий автобус «Skania».

Пожежу ліквідовано о 02.34 силами трьох пожежних підрозділів. Причини події – з’ясовуються.

Натомість обласне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій розповіло в понеділок, що повідомлення про пожежу в автобусі «Неоплан» на вулиці Пластовій у Львові надійшло до рятувальників 28 квітня о 01:57. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів полум’я охопило весь автобус та перекинулося на припаркований поруч автобус Сканія Іріза».

Рятувальники ліквідували пожежу о 02:34. Унаслідок пожежі знищено автобус «Неоплан» та салон й моторний відсік автобуса «Сканія Іріза». Причини займання та суму завданих збитків встановлюють фахівці правоохоронних органів.

Своєю чергою, «Zaxid.net» інформує в повідомленні «Туристичні автобуси у Львові згоріли через підпал, – перевізник»:

«Пожежа на Львівському АТП №14631, в результаті якої згоріло два великих туристичних автобуси, спричинена зумисним підпало, вважає заступник директора цього АТП Петро Бєлуха. Про це він заявив у коментарі «Zaxid.net».

«Це підпал однозначно. Пожежники, які прибули на місце, теж зробили такі усні висновки. У нас є низка конкурентів на маршрутах Трускавець-Львів та Львів-Моршин», – заявив Бєлуха, уточнивши, що йдеться про Стрийське АТП та Львівське АТП №14630.

При цьому Бєлуха не готовий безпосередньо звинуватити своїх конкурентів у підпалі.

Пожежа виникла 28 квітня близько 02:00 на стоянці АТП №14631 на вул. Пластовій, 10 у Львові. Поки приїхали пожежники вогнем повністю були знищені два великі туристичні автобуси для міжміських перевезень – NEOPLAN та Scania Irizar.

У міліції поки не готові говорити про підпал. Як повідомила виданню «Zaxid.net» прес-секретар міського правління міліції Яна Захаревич, там чекають акту-висновку від «надзвичайників».

Сума збитків поки теж не відома, але в інтернет-оголошеннях вартість вживаних Scania Irizar коливається від 300 до 900 тис. грн., а вживаний NEOPLAN оцінюють у 250-600 тис. грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів