У Львові не будуватимуть муніципальний притулок для тварин, – ЛКП «Лев»

09:08 12 березня 2020 р.

Фото до новини

У Львівському комунальному підприємстві «Лев» заперечили інформацію про будівництво муніципального притулку для безпритульних тварин, яку 6 березня поширила пресслужба ЛМР.

В Україні немає жодного успішного притулку для тварин. Вони всі приречені на знищення або на убоге існування через постійне перенаселення.

Про це кореспонденту “Щоденного Львова” повідомила директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

«У нашій країні будівництво притулку – це дорога в нікуди. Реалізовувати цей проект в найближчі роки ми точно не будемо, - наголосила Оксана Кошак. - Притулку у Львові будувати немає потреби, бо законодавство України доволі лояльне до власників тварин, які викидають своїх чотирилапих улюбленців на вулицю. Відповідно йде безкінечне поповнення кількості тварин на вулицях міста. Скільки би не побудували притулків - на 600 місць чи на 5 тисяч - ми швидко заповнимо ці всі місця і постане питання, шо робити з наступними тваринами, - каже Оксана Кошак.

Оксана Кошак зазначає, що притулок – це велике фінансове навантаження на міський бюджет і нераціональне використання коштів, адже утримання притулку на 600 тварин коштуватиме 50 мільйонів гривень на рік.

На цьому етапі в ЛКП «Лев» працює програма регулювання чисельності тварин, яка закцентована на вакцинації, стерилізації та прилаштуванні собак і котів в родини. У випадку, коли тварині так і не знайшли домівку, то її відпускають на вулицю під піклування опікуна.
Волонтерка Оксана Давидяк додала, що ЛКП «Лев» закриває частину цих проблем. Ще частину беруть на себе волонтерів. Але їм бракує і фінансування, і часу. Бо проблеми народжуються знову і знову - через безвідповідальність господарів, які не стерилізують тварин. Особливо непокоять захисників тварин випадки отруєння собак, зокрема, у Сихові та Рясному.

Нагадаємо, 6 березня на сайті Львівській міськраді повідомили, що на засіданні виконавчого комітету ухвалено рішення «Про передачу проектно-кошторисної документації на будівництво об’єкта «Муніципальний притулок для безпритульних тварин». Відтак, «Лев» поетапно працюватиме над розробкою майбутнього притулку.

Анастасія Бояльська

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів