У Львові нагородили за мужність і героїзм 25-х пожежників (відео)

10:50 19 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: ldubgd.edu.ua

Торік в Україні загинули п’ятеро вогнеборців, а в зоні АТО полягли 18 рятувальники.

«18 лютого в центрі культури і мистецтв Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулось нагородження кращих пожежних-рятувальників», – повідомили в навчальному закладі, де також розповіли подробиці:

«Захід організовано з метою вшанування осіб рядового і начальницького складу, які проявили героїзм і мужність при ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, а також учасників антитерористичної операції на території східних регіонів України.  Участь в урочистостях взяли представники ДСНС України, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції по Львівській області та Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту.

Ректор навчального закладу Михайло Козяр разом з президентом Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту Віктором Доманським, за бездоганну службу, мужність, відвагу і високий професіоналізм під час ліквідації надзвичайних ситуацій, нагородили відзнаками 25 пожежних-рятувальників із територіальних органів ДСНС Західного регіону. Михайло Козяр подякував рятувальникам, які з честю та мужністю забезпечують надійний захист життя людей, національного багатства від вогню та стихії.

Михайло Козяр зазначив: «Хочу подякувати усім тим, хто в складний для держави час, обрав своїм сенсом життя і паролем серця робочий виклик – 101. Ви обрали професію мужніх, сильних та відважних, які готові прийти на допомогу всім, хто опинився у біді, запобігти і ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захистити здоров'я і життя людей, надати необхідну допомогу постраждалим. Утверджуючи добро і милосердя, з честю виконуєте відповідальні завдання, які стоять перед Державною службою України з надзвичайних ситуацій».

Також для учасників заходу відбувся концерт та перегляд документального фільму про працівників ДСНС при ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків. Рятувальникам ознайомили з історією університету, його навчальною та науково-дослідною базою.

Минулого року рятуючи інших, загинуло п’ятеро пожежних-рятувальників. Зокрема в зоні АТО загинули 18 працівників ДСНС, а 32 – поранені. 

У 2015 році в Україні зареєстровано 148 надзвичайних ситуацій. Внаслідок цих надзвичайних ситуацій загинули 242 особи (з них 40 дітей) та 962 – постраждало (з них 422 дитини).

В областях України й Києві зареєстровано 79581 пожежу. Кількість людей, загиблих унаслідок пожеж, зменшилась на 13, % і склала 1947 проти 2246. Кількість травмованих на пожежах також зменшилась на 6,2 % і склала 1360.

Матеріальні втрати, завдані пожежами, скали 5 млрд. 676 млн. 392 тисяч гривень, з яких прямі збитки становлять 1 млрд. 458 млн. 296 тисяч гривень. А побічні – 4 млрд. 218 млн. 96 тисяч гривень.

З початку року в Україні виникло 6218 пожеж, з яких 4231 – у житловому секторі. Лише минулої доби в Україні виникло 100 пожеж (з яких 62 – у житловому секторі), на яких загинуло шестеро осіб та постраждали троє осіб. Загалом у 2016 році на пожежах загинуло вже 360 осіб та постраждало 184 особи».

Про це повідомили в прес-службі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, де також опублікували відео й світлини з урочистостей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів