У Львові набрали законної сили рішення знести самочинні забудови

17:45 23 серпня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: city-adm.lviv.ua

Починаючи з квітня 2016 року, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю подала низку позовних заяв про знесення об’єктів самочинного будівництва.

Про це повідомили в п’ятницю, 23 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Щодо деяких об’єктів були винесені судові рішення, які набрали законної сили.
Станом на 2016 рік, недобросовісна поведінка суб’єктів містобудування та необізнаність у законодавстві в сфері містобудування призвела до появи великої кількості об’єктів самочинного будівництва у місті».

В Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю зазначили: «На підставі проведених перевірок, Інспекцією проведено значний обсяг претензійної роботи. Ще 18 грудня 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд прийняв остаточне рішення у справі за позовом Інспекції до ТОВ «Лідер Моноліт» про знесення самочинної забудови – багатоквартирного житлового будинку із офісним приміщеннями на першому рівні на вулиці Личаківській, 259 у Львові. Рішення набрало законної сили і за два місяці – з березня до квітня 2019 року – було виконане в примусовому порядку органами державної виконавчої служби. Наразі земельна ділянка є вільною від забудови».

«Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 19 липня 2019 року частково задоволено позовні вимоги Інспекції про знесення самочинно збудованого багатоквартирного житлового будинку на вулиці На Нивах у Львові – ухвалено знести від п’ятого (включно) до 12 поверхи, які не відповідають як містобудівній документації і містобудівним умовам та обмеженням забудови земельної ділянки, так і вимогам законодавства і державних будівельних норм. Учасники справи мають намір оскаржити вказане рішення в апеляційному порядку», – поінформували також в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

«На виконанні в органах державної виконавчої служби також перебувають рішення Львівського окружного адміністративного суду за позовами інспекції про знесення самочинно збудованої одноповерхової будівлі на вулиці Балтійській, 20, про знесення самочинно збудованого об’єкта на вулиці Уманська, 4, до Обслуговуючого кооперативу «Престиж Умань», про приведення об’єкта самочинного будівництва до попереднього стану за адресою: Львів, вулиця Шевченка, 327 до ТОВ «Захід Ресурс Плюс», – повідомили також в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів