Сім соток землі на Куліша у Львові хочуть віддати фантомній МАФі

12:50 21 квітня 2015 р.

Фото до новини

На вулиці Куліша,46-а у Львові 7 соток землі хочуть віддати занедбаній МАФі – малій архітектурній формі. Такий висновок випливає з ухвали Львівської міської ради, за яку 19 березня 2015 року на пленарному засіданні проголосували 69 депутатів. Документ заветував міський голова Львова Андрій Садовий.

Але післязавтра, 23 березня, депутати знову зберуться на сесію, аби подолати його вето і таки віддати ділянку в центрі міста МАФі.

Пленарному засіданню сесії міської ради 19 березня, на якому прийняли ухвалу про надання землі цій тимчасові дерев’яній споруді, передувало засідання постійної комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради, яку очолює Андріан Гутник. У її протоколі № 146 від 24 лютого 2015 року вирішено погодити «ПП «КОЛЕКТПРО» місце розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. П. Куліша, 46-а (орієнтовна площа 0,0700 га, обслуговування приміщення магазину)».

Тобто з документа випливає, що на вулиці Куліша,46-а розташований магазин, якому для повноцінної роботи бракує землі.

Журналіст «Щоденного Львова» виїхав на місце і був подивований: ані номера 46-а на вулиці Куліша, ані магазина за цією адресою він не побачив. Більше того, такої адреси взагалі не було. Зате на острівці землі у 7 соток, що розташований на вулиці Куліша після номер 46 на перехресті вулиць, стояла закинута мала архітектрурна форма, яка, напевно, і фігурує в офіційних документах ЛМР під фантомним номером 46-а.

Статус МАФи з площею у 125 квадратів в неї був, коли вона належала ФОП Лисак І.М. Це випливає з  додатку 1-3М до Ухвали міськради про зміну власників тимчасових споруд її передали ПП «КОЛЕКТПРО». А вже в наступнгих документах ЛМР замість МАФи з’являється магазин, якому для повноцінної діяльності життєво необхідна земля.

Якщо події розгортатимуть за прописаним сценарієм, то після пленарного засідання ЛМР 23 квітня, на місці 125-квадратної МАФи-магазину, виросте велика стаціонарна споруда. Ділянки в 7 сотих для цього вистачить.

Нагадаємо, що 23 квітня на сесії ЛМР, буде зроблена спроба подолати вето міського голови ще на 18 ухвал, які стосуються перважно питань землі у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів