У Львові моделювали дії з евакуації населення міста через загрозу виливу соляної кислоти

19:38 10 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба управління МВС на Львівській залізниці

У Франківській районній адміністрації Львова відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій та евакуаційної комісії.

Сьогодні, 10 червня, на засіданні Франківської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій та евакуаційної комісії відбулося моделювання дій з евакуації населення в ситуації, коли, за легендою, в районі вулиці Урожайної у Франківському районі Львова виникла б загроза виливу соляної кислоти внаслідок аварії на залізничному транспорті. Участь у засіданні комісії прийняли представники Львівської міської ради, Франківської районної адміністрації, Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, екстерні служби, правоохоронці Львівського обласного управління МВС та лінійного відділу міліції на станції Львів.

Захід проводився з метою визначення алгоритму дій у випадку техногенної аварії та погодження спільних дій. начальник сектору громадської безпеки лінійного відділу на станції Львів підполковник міліції Андрій Татарський доповів:

«Після отримання повідомлення про техногенну аварію на об’єктах транспортної інфраструктури Львівської залізниці на місце події прибуває слідчо-оперативна група лінійного відділу на станції Львів та особовий склад у кількості до 50 співробітників. Працівники транспортної міліції сприяють евакуації людей із зони ураження, вказують шляхи і маршрути виходу з небезпечної зони.

Здійснюють огородження по периметру ураженої зони в безпечному для життєдіяльності населення радіусі та забезпечують охорону місця події, громадського порядку. Вживають усіх можливих заходів для безпеки громадян, недопущення в зону ураження сторонніх осіб, а також забезпечують недоторканість пошкоджених засобів та елементів залізниці». 

На завершення засідання підведені підсумки та визначені дії усіх членів комісії по організації та проведенні евакуації населення у безпечні райони у зв’язку з надзвичайною ситуацією. Про це повідомили сьогодні, 10 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі управління МВС України на Львівській залізниці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів